Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zastanawiam sie na jakością paliw na naszych stacjach.

W moim aucie, zauważyłem podczas postoju na pracującym silniku.

Z wydechu wydobywa się bardzo nieprzyjemny zapach albo po prostu śmierdzi.

Czy w BMW e46 to normalne ?

Zawsze tankuje na Orlenie

Auto mam od roku, ale dopiero teraz to zauważyłem.

Proszę pisać co sądzicie o tej sprawie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy masz katalizatory, z reguły śmierdzi jak ich nie ma, u mnie nie ma katów i cuchnie z rury jak ze starego autobusu :D

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Tak to wszystko wina Polski i polskiego paliwa. Zatankuj w Niemczech to z rury poleci Hogo Boss. Tu leży przyczyna wszystkich problemów, nie w tym że twoje auto ma kilkanaście lat i milion rzeczy może niedomagać :duh:
Opublikowano
KEMOT mają ekstrakty zapachowe :norty: :wink: Świece nie mają nic do neutralizacji toksyczności spalin! Odpowiada za to pośrednio EGR i bezpośrednio katalizator.
Opublikowano
nie wiem czy swiece maja cos wspólnego z tym smrodem ale mi po ich wymianie przestało smierdzieć,a smierdzialo mi na zimnym silniku zaraz po odpaleniu,w garażu to nie szlo wytrzymac tak w oczy szczypalo,później jak sie silnik nagrzal to smrodu nie bylo.