Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Umnie był podobny problem ze znikający płynem, aż w końcu chłodnica całkowice puściła w dobrze znanym miejscu (połączenie zbiorniczka wyrównawczego z chłodnicą). Kupiłem nową chłodnicę niewiadomej marki za 455 zł z gwarancją - zobaczymy ile wytrzyma. Przy okazji wymieniełem termostat, ale chyba kupiłem zły, bo auto nie trzyma temperatury, tak jak by cały czas otwarty duzy obieg (jak jade, to wskazówka od temperatury zaczyna opadać, staję w korku a temperatura rośnie do prawidłowej...i tak w kółko. Muszę go spowrotem wymienic na ten stary, bo podobo nidogrzany układ to tez niedobrze.
Opublikowano

Cześć.

Odnośnie przyzwoitego warsztatu w okolicach Warszawy, który zajmuje się chłodnicami, gdyby ktoś potrzebował (jakiś czas temu padło takie pytanie):

Ząbki, ul. Słowicza 7, tel. 781-48-92

Pozdrawiam

Pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

U mnie też cieknie i najprawdopodobniej tym oringiem - i to wcale nie tak mało, auto uziemione.

Oring mam kupiony, wie ktoś jak to wymienić? Bo ja zacięłem się na wyjęciu zbiorniczka z chłodnicy :duh: i nie mogę dalej ruszyć...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Jak kupiłem auto to na nagrzanym silniku trzymało stan płynu równy ze środkową kreską na zbiorniczku. Niedawno postanowiłem dolać płynu i na drugi dzień stan znowu taki jak wcześniej i nic więcej nie ubywa. Zauważyłem natomiast małe otworki (kilka sztuk) w wężu po prawej stronie chłodnicy prowadzącym do pompy wody.

Nie wygląda to na zużycie tylko na celowo zrobione otwory (wielkości jak od szpilki). Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Nie wiem czy to jakiś nieznany mi patent czy po prostu wąż do wymiany. Jaki przybliżony koszt takiego wężą ?

Wąż kupiłem, wkrótce wymiana :)

Edytowane przez Yacek
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Kolegów

Ja też od pewnego czasu dolewam płynu do chłodnicy.Jest to bardzo irytujące ponieważ manualnie sprawdzałem czy niema wycieków i nic nie widać.Dolewam ok. 0,5l/200km :? Pomocy Panowie od czego mam zacząć i gdzie szukać przyczyny.Wcześniej miałem problemy z nagrzewaniem się silnika wymieniony został termostat i jest ok. Dodam jeszcze tylko że, auto jest na instalacji gazowej.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam wszystkich, jestem nowym uzytkownikiem i mam jedno pytanie mam 318i e46 z 98 roku wczoraj jezdzilem bylo wszystko cacy , zrobilem okolo 400 km bo wrcalem z hamburga i gdy stanalem na stajcji po benzyne wychodzac od kas zobaczylem duza plame pod spodem, zbiornik wyrownawczy z plynem chlodzacym sie rozszczelnil i wycieklo ponad polowa plynu, zakleilem tasma dolalem plynu i dojechalem do domu, ale silnik sie nie grzal, i moje pytanie skleic zbiornik czy raczej kupic nowy i wymienic, dzieki wielkie. :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mialem podobny problem w e39 525tds wyrzucalo mi plyn chlodzacy pierwsze stwierdzenie mechanika ze to wina korka poniewaz nie otwiera sie pod cisnieniem i uklad nie ma sie jak odpowietrzyc{BZDURA} co sie okazalo w pozniejszym czasie poszla uszczelka pod glowica i glowica jest lekko krzywa teraz po naprawie jest wszystko ok POZDRAWIAM
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie w końcu zlokalizowałem wyciek płynu chłodzącego trochę to trwało ale jednak :clap: .Z tyłu za silnikiem jest przykręcone do bloku kolano z jakiegoś tworzywa ,do niego jest podpięty gumowy wąż. Właśnie w tym miejscu był wyciek powód prozaiczny(poluzowana opaska zaciskowa)Wyciek był trudny do zlokalizowania dlatego że płyn uciekał dopiero na wysokich obrotach silnika i ciekło prosto na kolektor wydechowy i zaraz odparowywał a opary były rozdmuchiwane przez powietrze podczas jazdy. :dance:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam koledzy jezeli chodzi o uciekajacy plyn juz to przerabialem tylko w silniku benzynowym stawialbym na uszczelke pod glowica jezeli nie widac sladu uciekajkacego plynu (wszedzie jest sucho) prawdopodobnie uszczelka przepalila sie miedzy cylingrami i caly plyn ktory znika zostaje po prostu wyrzucon w uklad wydechowy,zmienilem usczelke splanowalem glowice i mam spokoj do dzis pozdrawiam!