Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam e91 z tzw sportową kierownicą

IMG_1414.JPG

obdrapała mi się ta matowa powłoka - folia w środkowej części i chciałbym ją nałożyć na nowo. No i nasuwa się pytanie jak bezpiecznie ja zdemontować do tego zabiegu , tj jak wyciągnąć airbag i potem resztę zeby wszystko dobrze dopasować i wyciąć.

Przy okazji chciałem zapytać czy Waszym zdaniem taka oto folia będzie zbliżona do oryginału , który wcześniej miałem?

No i czy przy okazji nada się do oklejenia przednich nerek ?

http://allegro.pl/folia-czarny-mat-3m-zmiana-koloru-pojazdu-szer-152-i2599969193.html

No i ile tej foli w takim wypadku zalecilibyście kupić ?

Dzięki za odp.

Opublikowano

tu masz jak zdjąć poduszkę

a tu masz moją blendę oklejoną folią czarny mat

http://img13.imageshack.us/img13/5571/img3571f.jpg

tylko po wyciągnięciu poduszki nie włączaj zapłonu, w ogóle nie wkładaj kluczyka do stacji

Opublikowano

Ja ostatnio próbowałem zdjąć ta blendę w ten sposób jak na e90post bez sciagania poduszki bo dokupilem blende m-pakietową, ale nie udało mi sie bo potem od tyłu trzeba jezcze multifunkcję odkręcić,a na chama nie bedę tego darł żeby coś urwać.

Ps: A tą poduszkę to trzeba wypchnąć czy sie ją podważą z zatrzasku?

Opublikowano

Musisz trafić na takie uchwyty trzymające ją, tylko nie pchaj na siłę ani nic bo wygniesz stelaż i potem będzie odstawała. Delikatnie wymacasz. One są zaraz przy brzegu

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tu masz jak zdjąć poduszkę

a tu masz moją blendę oklejoną folią czarny mat

http://img13.imageshack.us/img13/5571/img3571f.jpg

tylko po wyciągnięciu poduszki nie włączaj zapłonu, w ogóle nie wkładaj kluczyka do stacji

Bardzo ładna -kto Ci to robił?

Opublikowano

folia czart mat z allegro termokurczliwa, natomiast jeżeli chodzi o oklejanie to idealnie nie jest ale w miarę dobrze

instrukcji jako takiej nie dam bo nie mam, po prostu zdrapać ta stara gumę, odtłuścić i oklejać, w narożach podgrzać suszarką do włosów i naciągać żeby się nie załamywało

Opublikowano

To ja moze spytam o pare rzeczy.

Przy naklejaniu, jak wyjmowales ten znaczek M. Podważyłeś czymś? Jak później go przyklejałeś spowrotem - ? zwykła kropelka?? .

Jest problem z obklejeniem tego miejsca na znaczek i wnek przy przyciskach ? Czy grubość folii jest jedna ? Podejrzewam ze tak wiec pytanie; czy przyciski spokojnie sie mieszcza w te luki w blendzie po obklejeniu i czy tam wlasnie nie powstaja faldy podczas obklejania ?

Opublikowano

Nie wiem jak ze znaczkiem M gdyż takiego na mojej blendzie nie ma, ale otwory na przyciski spokojnie da się ładnie obkleić. Folia jest bardzo elastyczna szczególnie po delikatnym podgrzaniu np suszarką do włosów. Ja zakleiłem te otwory folią, następnie zrobiłem dziury i po podgrzaniu wywinąłem folię do wewnątrz. Przyciski nie są jakoś ciasno spasowane z blendą więc jedna warstwa folii nic nie zmienia w ich wpasowaniu.

A oto efekt mojej pracy , fotka zrobiona na szybko telefonem :P

20120919_003.jpg

Opublikowano

Ładnie wyszło! M pakietową się niestety znacznie trudniej okleja.

Jak by ktoś potrzebował to mam człowieka który wykleja takie rzeczy. Ma odpowiednią folię.

Jedyne co trzeba zrobić to zdemontować, wyszlifować z tej gumy i dostarczyć.

Namiary na priv

Opublikowano

jak na pierwszy raz nie jest najgorzej :) Zobaczymy jak zniesie próbę czasu :P

Zastanawiam się czy nie okleić jeszcze felg - ale to pewnie wyższa szkoła jazdy...

Opublikowano

Zastanawiam się czy nie okleić jeszcze felg - ale to pewnie wyższa szkoła jazdy...

Tu folia będzie narażona na kamyki, piach nie wiem czy po sezonie nie musiałbyś tego zdzierać.

Opublikowano

Tu folia będzie narażona na kamyki, piach nie wiem czy po sezonie nie musiałbyś tego zdzierać.

Nie mam wiedzy w tym temacie - ale podejrzewam , ze nie powinno byc az tak zle...

Opublikowano
jeżeli chodzi o felgi to użyj PlastDipa

No nie powiem , zaciekawił mnie temat :) Najlepsze, ze można cała operację w kilka minut odwrócić w dowolnej chwili...

ciekawe tylko ile to wytrzymuje :?: ktoś tym handluje w PL ?

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...