Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemanko ! ; ) mam nietypowy problem z policja dla tego chcialbym wiedziec jakie macie u siebei w bmw opony/felgi poniewaz ja mam brobeta t16 i opony naciagniete 215 na tyl. i problem polega na tym ze policji to sie nie podoba zatrzymali mnie jednego dnia i chcieli mi dowod zabrac za to.. ale udalo mi sie wywinac. za 3 dni znow mnie zatrzymali ci sami i znow dowod chcieli zabrac bo nie zmienilem tego ale znow odposcicli wkurzylem sie i pojechalem na stacje kontroli i pytam sie czy moge miec takie i gosciu mowi ze tak on nie widzi wtym nic zlego i ze policja sie czepia.. wiec poczulem sie pewniej bo wiedzialem juz co gadac jak znow mnie zatrzymaja. no i dzis jade do szkoly i stoja i znow to samo. nie sprawdzali nic od razu o te opony ze tak nie moze byc. wiec tlumacze mu ze bylem sie wypytac na stacji kontroli. i ze przeglad jak robilem w marcu to tez przeszedl z tymi oponami bez problemu. ale policjant swoje pogrozil mi ze nasptenym razem wysle mnie na badania techniczne a ja ze no spoko i mnie poscil. powiedzcie czy tez mieliscie takie problemy bo za pewne polowa z was ma takie laczki. co tu poradzic na to bo przeciez nowych nie bede kupowal albo na zimowkach jezdzil bo lipa. a malo tego raz wracalem z wakacji i zatrzymali mnie policjant sprawdzal wszystko i do tylnich kol nie mial zastrzezen. a przyjechalem do swojego powiatu to sie czepiaja co chwile. ; /
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
pierwszy raz jak mnie tu zatrzymali to sprawdzili mi wszystko papiery swiatla reczny gasnice itp i doczepil sie tylko do tylnich kol ze za szerokie itp. nie pyskowalem tlumaczylem sie tylko tym ze opony sa w stozku i bierznik caly chowa sie w nadkolu i dali mi spokoj odposcil 2 raz jak zatrzymali mnie przed szkola to gosci w ogole nie sprawadzal nic tylko papiery i znow o te opony i sie sadzil ze kolega mi odposcil ostanio a ja nic z tym nie zrobilem. wiec znow sie jakos wytlumaczylem i mnie poscil i dzis znow ten sam gosci i znow to samo... no kurde ile mozna.
Opublikowano
możesz im śmiało powiedzieć "spi...ć" a jak cie wyślą na badanie i okaże się że wszystko jest ok to na ich koszt, da się taką notkę chyba sporządzić, się mnie wydaję...

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

nie przejmuj sie :) policja lubi o wszystko sie do..ac.

mi np. w motocyklu doczepili sie o brudna tablice rejestracyjna, o to ze za duzy kąt odchylenia w gore mam mocowanie tablicy i mialem specjalnie odginac w dol co skutkiem byla nie oswietlona tablica, i o "lyse opony" gdzie w supermoto wygladaja jak wygladaja oryginalnie..

jak sie im nie spodobales to zawsze probuja cos znalezc.

wkoncu im sie to znudzi.

napisz na:

forumprawne.org

to sie dowiesz jak jest w 100%ach, powinni Ci tam udzielic takowych informacji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdjęcoe po byku, nic nie widac odnośnie tlnych kól, ale wydaje mi się ze nei wystają po za obrys koła, wiec pewnie patasie nie mają co robić i się czepiają.

PZDR>

Opublikowano

ja mam tak:

IMG_2010.JPG

wystaje tylko felga, bieżnik się chowa w nadkolach i mimo kilku kontroli nie czepiali się, musisz mieć jakis upierdliwych policjantów u siebie

Opublikowano
Ja bym ci dowód zatrzymał bo w/g polskich przepisów felga z opona nie moga wystawac poza rant błotnika i dlatego policja sie czepia.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866