Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktorys z forumowiczow zechcial by sprawdzic te mapy ? Znalazlem firme na slasku ktora zrobila w bardzo korzystnej cennie 300 zl ,moze ktos chce namiary??

Mialo byc +30 ps i 60nm ....

Nie dymi fajnie jezdzi :)

Ale za ocene kogos bylbym bardzo wdzieczny...

Pliki :

Mod

bmw mod

Org

1037376967

Opublikowano

...mam Ci opisać dokładnie...czy jak dla laika? :)

...no cóż, mapa robiona właśnie przez laika...albo gotowiec z południa, Włochy, Portugalia...boost walnięty w kantkę prawie 8%, od 2500 idzie już na max, nie wstaje powolutku jak przystało na BMW, czas wtrysku słabo,6% ale po całości :D , jakieś 2 mapy momentu walnięte nie delikatnie, kilka % ale po całości...auto przy niewielkim wciśnięciu gazu za.... jak dzikie, a powinno modyfikować dopiero przy wciśnięciu pedału co najmniej 50%

...ogólnie lipa panie dziejku, słaby przyrost, ale nagły, nieproporcjonalny...czyli nagła reakcja na gaz...nie mam pewności jakby to wyszło na hamowni, ale mod zrobiony na efekt, klient naciska gaz, jest, jedzie...ale bez rewelacji, czyli auto słabe, a turbo kręci się jak nawiedzone

...można by sporo więcej zrobić, nie obciążając sprężarki...tyle w temacie :wink:

Opublikowano (edytowane)

To na czatach siedzą jeszcze kobiety? :D

Z tym wystrzeganiem się gotowców to zajeżdża mi lekką ściemą. Skoro fabrykę masowo opuszczają samochody z tym samym softem, a również samo BMW oferuje gotowca http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/accessories/performance/phase_4/bmw_performance_highlight_power_kit_diesel.html. i wszystko ładnie jeździ, to o co w tym chodzi? Również patrząc na wykresy (zamieszczane również na tym forum) i godziny pierwszego pomiaru seryjnego i drugiego, nie widzę realnej możliwości aby tuner od zera obrabiał skrupulatnie wszystkie mapy. Dostanę po uszach, ale po prostu na głos dzisiaj myślę.

Pozdrawiam

Edytowane przez artuj
Opublikowano
...mam Ci opisać dokładnie...czy jak dla laika? :)

...no cóż, mapa robiona właśnie przez laika...albo gotowiec z południa, Włochy, Portugalia...boost walnięty w kantkę prawie 8%, od 2500 idzie już na max, nie wstaje powolutku jak przystało na BMW, czas wtrysku słabo,6% ale po całości :D , jakieś 2 mapy momentu walnięte nie delikatnie, kilka % ale po całości...auto przy niewielkim wciśnięciu gazu za.... jak dzikie, a powinno modyfikować dopiero przy wciśnięciu pedału co najmniej 50%

...ogólnie lipa panie dziejku, słaby przyrost, ale nagły, nieproporcjonalny...czyli nagła reakcja na gaz...nie mam pewności jakby to wyszło na hamowni, ale mod zrobiony na efekt, klient naciska gaz, jest, jedzie...ale bez rewelacji, czyli auto słabe, a turbo kręci się jak nawiedzone

...można by sporo więcej zrobić, nie obciążając sprężarki...tyle w temacie :wink:

...plus zmodyfikowane mapy , których akurat auto nie używa ...

nie zrobiona korekta kąta początku wtrysku , mimo iż czas wtrysku ruszony ...

limitery momentu podniesione wszystkie o 20 % stąd jeden limituje wszystkie następne ...

...po co w ten sposób modyfikować mapę boost altitude :roll: sam nie wiem ...:)

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Z tym wystrzeganiem się gotowców to zajeżdża mi lekką ściemą. Skoro fabrykę masowo opuszczają samochody z tym samym softem, a również samo BMW oferuje gotowca http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/accessories/performance/phase_4/bmw_performance_highlight_power_kit_diesel.html. i wszystko ładnie jeździ, to o co w tym chodzi? Również patrząc na wykresy (zamieszczane również na tym forum) i godziny pierwszego pomiaru seryjnego i drugiego, nie widzę realnej możliwości aby tuner od zera obrabiał skrupulatnie wszystkie mapy. Dostanę po uszach, ale po prostu na głos dzisiaj myślę.

Pozdrawiam

...z tym masowym opuszczaniem fabryki z tym samym softem, to byś się zdziwił ile rożnych zmaścili programiści do tego samego modelu :norty:

...performance kit to komplet, wraz ze sterownikiem, więc to "fabryczna modyfikacja"

...wszystkich map znalazłbyś z 250...a obrabia się max kilkanaście, przy odrobine doświadczenia potrzeba na to 20...30min. a na drobne poprawki (o ile niema jakichś zaszytych limiterków) wystarczy kilka minut :wink:

Opublikowano

Grzegorz, aby była jasność, nie podważam Twojego profesjonalizmu i nie twierdzę, że robisz coś niezgodnie ze sztuką. Po prostu widząc wykresy gdzie od pierwszego do ostatniego hamowania upływa 15 minut coś mi nie pasuje na pierwszy rzut oka. To co mi przychodzi pierwsze na myśl, to wrzucenie dopracowanego gotowca.

W każdym bądź razie, Twoi klienci są zadowoleni, to się chyba liczy najbardziej :)

Pozdrawiam

Opublikowano

eee chyba nie aż tak :), zerkałem chwile czasem i widać że skrupulatnie dłubał pokoleji jakieś cyferki w jakiś tabelkach czy czymś takim :D, nie ogarniałem tego za nic, i sobie poszedłem :D. ale jak mechanicy mu łazili i coś tam marudzili to ich gonił żeby mu nie przeszkadzać bo mu się zrobi milion barów doładowania i będzie cyrk :]. na 1000% nie było to gotowiec wrzucony tak :).

Myślę, że jak najbardziej wie co robi a że zrobił tego dużo to po prostu idzie mu to raz dwa :)

pzdr. Łukasz

Opublikowano

kiedys stalem przy tunerze i patrzylem co robi (Rogal z MR-MOTORS),niestety jak sie jest niewtajemniczonym to ciezko tak rozkminic o co chodzi a pytac goscia linijka po linijce co zmienia to troche srednie... . Chodzi o wprawe i wiedze, ale oczywiscie baza pewnie jest jakis porzadny ...pomagacz :D .

Hmm, gdyby chodzilo tylko o wgranie gotowca, to dlaczego programy z Europy (gotowce w 90%) wygladaja tak kulawo przy programach robionych "recznie". Widzialem kilka , sam mialem wgranego w 320d przez poprzedniego wlasciciela i naprawde wygladal slabo w porownaniu do pozniejszego moda.

Opublikowano

A ja panowie dostalem taka odpowiedz na emaila :

Mapa jest dobrze zrobiona. Mapa rzyczenia kierowcy jest zrobiona od samego początku faktycznie, żeby dać uczucie że samochód jest rzwawy od zaraz, czyli lekkie nacisnienieci pedału przyspieszenia daje juz efekt, według internetowych gosci dopiero modyfikacja następuje od 50%, wiec połowa zakresu pedału przyspieszenia bedzie jak w standardzie. Wiec nie efektywnie. Turbo jest podniesione o 200mbarów, więc naprawdę nie wiele, jak na ten samochod. A czasów wtrysków rusza się jak najmnioej dlatego jest 6%, operuje się mapami przelicznikowymi Nm - mg, a nie czasami otwarcia, czasy otwarcia działają jak podrzędny power box!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czasy otwarcia działają jak podrzędny power box!!

to jak on chce uzyskać moc nie lejąc paliwa? i co on mówi że od 50% pedał gazu to nieefektywnie? Co to w ogóle znaczy? Sam Ci wgrał powerboxa pedału przyśpieszenia. Wgraj serie i poproś o zwrot kasy. Poczytaj kto robi to dobrze, zapłać i ciesz się programem którego filozofia jest w tysiącach aut które jeżdżą bezproblemowo do tej pory, wydajniej od Twojej modyfikacji.

CHIPTUNING BMW ŁÓDŹ > STROJENIA INDYWDUALNE > TEL 794-053-715

ZAPRASZAMY NA MODYFIKACJE WSZYSTKIE MODELE BMW

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

http://www.tc-performance.eu/app/uploads/2019/01/15/chiptuning-bmw-g-seria-2-e1547559341957.jpg

https://www.facebook.com/TeCePERFORMANCE -> ODWIEDŹ NASZ FANPAGE!

Opublikowano
Wgraj serie i poproś o zwrot kasy. Poczytaj kto robi to dobrze, zapłać i ciesz się programem którego filozofia jest w tysiącach aut które jeżdżą bezproblemowo do tej pory, wydajniej od Twojej modyfikacji.

:cool2: dokladnie tak zrob i przestan kombinowac z jakimis tunerami po 300pln. Chcesz jezdzic autem bezproblemowo to jedz do czlowieka co wie co robi bo jak wgrasz takie byle co, to pozniej auto bedzie sie psulo i bedziesz pisal jaki to czip tuning jest zly.

Poza tym koles jakies dydrymaly ci wciska, wiec jak nie wie o czym mowi wogole to ja z takim wogole nie kombinowalbym nic a nic.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.