Skocz do zawartości

E36 320 Coupe - problem z el szybami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z el szybami w e36. A mianowicie szyby zwykle opuszczają się przy otwieraniu oraz podnoszą przy zamykaniu drzwi. W moim wypadku w momencie zamknięcia drzwi, szyba nie uszczelnia się (zostaje szpara ok 5-10mm). Gdy dociskam drzwi do futryny, szyba zaczyna chodzić w gore i w dol - tak jakby coś nie stykało. Podobnie jest przy otwieraniu drzwi z tym ze, w tym wypadku szyba nie opuszcza się. Czy ktoś wie jak to naprawić i gdzie szukać problemu ?
Opublikowano
witam prawdopodobnie ten czujnik który masz na słupku (w ryglu ) albo w zamku (montowany w środku w drzwiach) masz walnięty jak masz na słupku to po prostu przy otwartych drzwiach go wciśnij i zobacz jak się szyba zachowa :)
Opublikowano
99% sterownik silniczka szyb (taka dosc duża puszka przykrecona do silniczka) miałem tak samo u siebie ! kombinowałem na wszystkie sposoby i nic :( dopiero jak kupiłem drugi, zamontowałem i... po problemie chodzi do dziś. Pozdrawiam
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Czy możliwe aby sterownik był walnięty ? Ogólnie szyby działają prawidłowo - Bez problemu chodzą w gore i dol. Defekt jest tylko przy otwieraniu i zamykaniu drzwi.
Opublikowano
Tak! Miałem to samo, pisałem juz. Jak masz kogos to podmien a zobaczys. Pzdr
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano

Dokładnie zobacz czy u siebie masz czujnik na słupku.. W ryglu powinieneś mieć taki przycisk najlepiej kupić nowy żeby nie był taki wytarty i powinno działać. U mnie to pomogło robiłem to 3 dni temu wymieniłem rygiel na używany ale mniej wytarty.

Pamiętaj że jak odkręcisz rygiel i odepniesz wtyczkę blacha mocująca wpadnie ci do błotnika i wtedy lipa jeżeli jest to coupe musisz rozbierać boczek. Pamiętaj żeby sobie to czymś chwycić.