Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w tytule przy zapalaniu muszę trochę potrzymać kluczyk w pozycji rozruch zanim silnik odpali (zaznaczę że u kolegi w 320 jest zapłon dosłownie na dotyk) można coś takiego zrobić w M42B18 ?? Trzeba coś wyczyścić przedmuchać wymienić ??
Opublikowano

Witam podłącze się pod temat mam ten sam silnik i po wymianie pompy paliwa (w baku) też muszę dużej kręcić żeby odpaliło moje bmw :D wcześniej tak nie było. Nie wiem czym to jest spowodowane ? teraz jak będę odpalała to zrobię tak że przekręcę kluczyk do zapalenia się ikon i poczekam chwile może pompa musi najpierw napompować paliwo i dopiero odpalać ? Inna sprawa czy może być to spowodowane że mam mało paliwa ?

Dodam jeszcze tylko że najdłużej muszę kręcić rano jak auto trochę postoi natomiast jak jak odpalam gdy już chodziło to czasem pali od razu

Opublikowano
Witam podłącze się pod temat mam ten sam silnik i po wymianie pompy paliwa (w baku) też muszę dużej kręcić żeby odpaliło moje bmw :D wcześniej tak nie było. Nie wiem czym to jest spowodowane ? teraz jak będę odpalała to zrobię tak że przekręcę kluczyk do zapalenia się ikon i poczekam chwile może pompa musi najpierw napompować paliwo i dopiero odpalać ? Inna sprawa czy może być to spowodowane że mam mało paliwa ?

Dodam jeszcze tylko że najdłużej muszę kręcić rano jak auto trochę postoi natomiast jak jak odpalam gdy już chodziło to czasem pali od razu

Z tego co się orientuje to pompa paliwa włącza się razem z rozrusznikiem a nie po zapłonie także taki zabieg nic nie da.

Opublikowano
Jeszcze jest jedna opcja może to jest tym spowodowane.. Mianowicie idzie mi olej na świece może dlatego zalewa świece olejem i ciężko pali, w weekend będę wymieniał uszczelkę pod pokrywą wraz z uszczelkami świec i śrub dam znać czy coś pomogło :norty:
Opublikowano

Dobrze że o tym napisałeś ja też wymieniałem uszczelkę pod pokrywą razem z uszczelkami śrub ale czy mi długo kręci po wymianie pompy czy po wymianie uszczelki to teraz nie powiem bo nie wiem :)

A może trzeba na noc aku odłączyć żeby komputer się zresetował i będzie dobrze ? co o tym myślicie ?

A czy pompa włącza się przy rozruszniku to głowy sobie nie dam urwać :P

Opublikowano
Pompa włącza się w chwili przekręcenia kluczyka w pozycję "zapłon".Oczywiście nie zawsze ,włącza się tylko wtedy,gdy nie ma odpowiedniego ciśnienia w układzie.
Opublikowano
Pompa włącza się w chwili przekręcenia kluczyka w pozycję "zapłon".Oczywiście nie zawsze ,włącza się tylko wtedy,gdy nie ma odpowiedniego ciśnienia w układzie.

Tak to mam ale w golfie 3. Nie ważne czy silnik zimny czy ciepły zawsze po przekręceniu kluczyka na zapłon słychać pompę w baku i auto zapala po dwóch obrotach walu. A w bemce raz kreci krótko raz długo a pompy to ani razu nie słyszałem po zapłonie.