Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wie ktos moze czy w serwisie Bmw na podstawie numeru nadwozia mozna sprawdzic jaki byl prawdziwy przebieg ,to znaczy kiedy byla robiona ostatnia inspekcja.Zastanawiam sie czy u mnie nie został cofniety licznik

Dzieki

Pozdrawiam

Opublikowano
na podstawie numeru nadwozia mozna sprawdzic jaki byl prawdziwy przebieg

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi ?

Pewnie słyszałeś o jakichś tajemnych sposobach na sprawdzenie przebiegu, które są tylko mitem.

Jeżeli ktoś fachowo odkręcił licznik to wątpie w to że ktoś do czegoś dojdzie na podstawie komputera.

Jest to pewnie nawet niemożliwe w najnowszych modelach.

Zresztą jeżeli to już jest Twoje auto to może lepiej nie znać rzeczywistego przebiegu :norty:

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

chyba z kluczyka da sie odczytac przebieg, ale jak masz w miare nowe auto

poza tym, po tapicerce, po skorze na kierownicy oraz po progach oszacujesz realny przebieg

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Jest taka opcja - jezeli auto było serwisowane w ASO mozna uzyskać taką informację - wiem ze napewno to działa w Niemczech (mozna do nich przedzwonic i powiedzą - barierą oczywiscie jest język) ale czy w Polsce to działa nie wiem.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Witam

Dzieki za info.auto pochodzi z importu z niemiec niestety nie posiadam ksiazki serwisowej.Czy kazdy serwis w niemczech moze mi podac kiedy byl robiony ostatni serwis :?: :?:

Opublikowano
Witam

Dzieki za info.auto pochodzi z importu z niemiec niestety nie posiadam ksiazki serwisowej.Czy kazdy serwis w niemczech moze mi podac kiedy byl robiony ostatni serwis :?: :?:

Raczej tylko ten, gdzie był serwisowany. W Polsce też można sobie tak sprawdzić, ale trzeba wiedzieć, gdzie był serwisowany ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
2 informacje. Po pierwsze sprawdz czy ten modul ktory przechowuje liczbe kilometrow jest mniej wiecej z roku produkcji auta (jesli dobrze zapamietalem nazywa sie LCU) - latwo jest go bowiem podmienic na nowszy z mniejszym przebiegiem. Po drugie, serwis wyposazony w pelne urzadzenie diagnostyczne wychwyci czy cos nie bylo majstrowane przy tym module. Kiedy kupowalem swoje E38, komputer wyswietlil komunikat, ze przy 90 tys kilometrow odpinany byl ten modul. Moglo to byc zwiazane z serwisem czegos lub ... sam wiesz.
Opublikowano
A czy w pamięci EEPROM nie można sprawdzić realnego przebiegu? Niektórzy twierdzą, że jest to pamięć niekasowalna, więc i przebieg tam zapisany jest prawdziwy. Być może teraz magicy zapisują w tej pamięci co chcą, ale ja znam wersje że ta pamięć jest nie do skasowania/nadpisania.
http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
Witam sam ostatnio szukam takiej mozliwosci , gdzies wyczytalem tylko nie pamietam gdzie ze jest to mozliwe , jest to dodatkowo nadpisane i nie do wykasowania i cofniecia to tak jak w zwyklym kompie , nie chce szczelac ale to bylo cos z kluczykiem i jakims przyciskiem , szukam dalej jak cos znajde dam znac ( to bylo6 miesiecy temu) pozdrawiam
Opublikowano
jak miałem E36(92r) to jeden handlaż sprawdzał u mnie stan licznika w ten sposób ż przytrzymywał przycisk od kasowania liczby kilometrów i przekręcał kluczyk. pokazało wtedy 390 tys a zegar normalnie pokazywał 160 tys. Nie wiem na ile to było prawsziwe ale mnie zaciekawiło.
Opublikowano

Po pierwsze zobacz co masz napisane pod nickiem na forum...

Po drugie delikatnie ci podpowiem --> click

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg