Skocz do zawartości

520d e60 2007 jaki interfejs diagnostyczny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przeszperalem forum w temacie i nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi dlatego zakladam temat, moze ktos pomoze.

Moja sytuacja przedstawia sie nastepujaco.

Od 3 miesiecy jestem posiadaczem BMW i juz zaczely sie problemy, auto gasnie podczas jazdy szczegolnie kiedy silnik cieply i dojezdzam do skrzyzowania etc. Wypadaloby zobaczyc co sie dzieje i tu nasowa sie pytanie - jaki interfejs?

Im wiecej czytam tym bardziej glupieje, moje auto wyprodukowano 28/03/2007 to starsza wersja 163KM nie 177KM a z tego co czytalem na przelomie 2006/2007 BMW cos tam pozmienialo i zaczeli uzywac d-can, czy cos takiego.

Jedna z wazniejszych spraw jaka chcialbym zdzialac za pomoca tego urzadzenia jest rejestrowanie akumulatora (obecny to padlina), ktory bedzie innej specyfikacji niz obecny.

Czy dostane cos co bedzie dzialac za ok 200-300 PLN?

Prosze o wmiare zrozumiale odpowiedzi, i wyrozumialosc jestem laikiem w swiecie BMW jak na razie negatywnie zaskoczony.

Dzieki za pomoc.

Opublikowano
  • Autor
300 zl to najtanszy chinczyk i przy okazji moze byc kot w worku :D nie lepiej dolozyc i kupic cos lepszego, pewnego z dobrym oprogramowaniem i pomoca?

Dzieki za odpowiedz Tomek ale potrzebuje jakies konkrety, i oczywiscie ze lepiej "cos pewnego" ale ile to kosztuje?

Tu znalazlem cos ciekawego :

http://www.ebay.ie/itm/110906027098?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_3337wt_1165

pisza ze do 2008 mozna dzialac, wiec moze byc ok - ale moze byc "kot w worku", jak to ujales.

szukam juz sporo i z tego co widze to wiekszosc jest bez softu, a te ktore maja kosztuja sporo, jak np:

http://www.ebay.ie/itm/200795218772?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_5627wt_1165

Opublikowano
  • Autor
ten drigi niby z softem to tak jak bys go nie mial ta inpa nie komunikuje sie ze wszystkimi sterownikami do tego pusty winkf i ncs

Czyli lipa a juz bylo ziarnko nadziei - a czy ty masz cos co moglbys polecic?

Opublikowano
  • Autor
Dobre interfejsy sa na tym forum poszukaj dobrze a znajdziesz :cool2:

Tomek szukalem i nadal szukam bo jest tego do przeszperania i czytam sporo, po prostu czasem wystarczy link ktory by naprowadzil.

Znalazlem oczywiscie cos dobrego z rosyjskiej strony za 300$ ale to troche duzo, czytalem o interfejsach od viakena i tez pochlebnej opini nie mialy, do tego znalazlem to:

http://allegro.pl/dcan-e-net-bmw-ediabas-inpa-k-d-can-94-2010-i2478639509.html

Drogo i bez softu ale moze warto?

Bede szukal dalej ale w miedzyczsie moze ktos sie znajdzie kto moze cos polecic.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor
Kolega już wie i się zapyta a o tym ze nie można reklamować to trochę lipa ale cóż może ktoś na PW da znać jeśli to legalne oczywiście :D
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na początku chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post. Przepraszam jednocześnie, jeśli coś będzie niezgodne z regulaminem, ale jestem nowy.

Podbijam temat interfejsu diagnostycznego do e60. Potrzebuję kabel diagnostyczny do kasowania inspekcji serwisowych. W moim przypadku chodzi o skasowanie klocków hamulcowych, które ostatnio wymieniłem poza autoryzowanym serwisem. Trochę czytałem na Waszym forum o kablach, ale jest to pisane dość specyficznym (wysoko wyspecjalizowanym) językiem, a ja nie bardzo jestem w temacie. Nie potrzebuję kabla do jakichś modyfikacji itp. - chodzi tylko o skasowanie inspekcji serwisowej. Czy moglibyście mi polecić jakiś konkretny kabel - np. dać namiary na kogoś, kto takie kable sprzedaje, albo dać linka do aukcji i wskazać jaki program z takim kablem współpracuje ?

Mój samochód to BMW e60 530xi wyprodukowane 18.12.2006 r. Nie wiem, czy ma to znaczenie ale jest to egzemplarz z rynku amerykańskiego.

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Do kasowania inspekcji nie potrzebujesz żadnego kabla.Poszukaj w dziale e60 jest o tym jak skasować różnego rodzaju inspekcje:klocki,olej,itp.
Opublikowano
Już znalazłem :) Dziękuję. Wieczorem będę próbował się z tym uporać.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

tez poszukuje interfejsu. podziel sie ze mna jaki kupiles? :mrgreen:

no i co z oprogramowaniem?

Opublikowano

Ja nie kupowałem żadnego interfejsu. Tak, jak mój przedmówca doradził, nie potrzeba zakupu żadnego kabla do kasowania inspekcji, a mnie właśnie o to chodziło.

Zrobiłem po prostu tak:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy których z kolegów znalazł jakiś dobry interfejs? Szukam do E83 2.0d z 2004r i nie wiem co wybrać. Może na pw ktoś coś poleci skoro reklama na forum jest zabroniona.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dołaczam do pytania, dobrze jak by te 2009 tez mogl podpiąć.

Jak nie mozna reklamowac to moze info na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
podstawa do szybkiego sprawdzania bledow dla seri E oraz szybkiego kodowania sterownikow to interfejs d-can z oprogramowaniem inpa/ncs expert

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg