Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E-36 318i 1991r. Mam zamontowane fabrycznie elektryczne szyby. Założyłem sobie domykanie szyb i tu pojawił się problem, a mianowicie; po zamknięciu centralnego zamka szyby co prawda domykają się ale tylko kilka centymetrów i się zatrzymują. Po prostu ile jest napięcie ze sterownika domykania (około 4 sekund) tyle się domykają. Moim zdaniem problem tkwi w tym, że szyby działają u mnie po wciśnięciu przycisku a po puszczeniu natychmiast się zatrzymują. Nie ma takiej opcji jak w niektórych samochodach że z momentem dłuższewgo przytrzymania przycisku i jego puszczeniu szyba i tak się zamyka(otwiera) do końca.A może powinna w mojej bumce działać ta opcja a nie działa? Co ewentualnie trzeba zrobić żeby taka funkcja zamykania szyb u mnie była. Czy to jest kwestia wymiany przekaźnika na inny czy zupełnie coś innego? Myślę że to by cały mój problem rozwiązało. Za pomoc z góry dziękuję.
Opublikowano

Z tego co słyszałem to jest to związane ze sterownikiem zamykania szyb z funkcją "komfort" ,trzeba wymienić ten sterownik na taki z taką funkcją ,nie wiem czy dodatkowo nie trzeba wymienić przycisków opuszczania szyb na takie dwu funkcyjne ,które mają dwa połozenia :

1 -zamykanie tak długo jak jest wciśnięty przycisk

2-wciśnięcie mocniej przycisku ,powoduje zamknięcie bez trzymania.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
u mnie bylo to juz jak kupilem i jest tak jak byc powinno, czyli wychodze z autka naciskam na pilocie przycisk cz i szybki plyna w gore. mam normalne przyciski do szybek - jedno pozycyjne. sorki pomoc ci nie potrafie ale twierdz e ze majac oryginalny sterownik cz wszytsko powinno dzialac
Clear for take off!
Opublikowano
Jeżeli dokupiłeś moduł domykania to ma on zapewne ustawiany czas domykania. Zwiększ go i będzie ok.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

modół nie ma żadnej regulacji czasu!!!!!

ja założyłem sobie sam elektryczne szyby i też działają tylko tak jak trzymam przycisk . potem załozyłem jeszcze modół domykania szyb i wszystko ładnie działa !! po zamknięciu zamka pilotem zamykaja mi sie kolejno szyby!!!

podłącz przekaźnik pod przewód od alarmu który podaje sygnał do zamykania!! z tego przekaźnika musi wyjść masa w momencie zamykania zamka którą podajesz dla modułu szyb! tylko podłącz dobrze wszystkie przewody bo odpowiednia ich kombinacja jest potrzebna do prawidłowej pracy modułu!! jeden przewód napewno do plusa po stacyjce i jeszcze dwa na stałe do masy ale nie wiem jaki masz modół

podaj producenta i nazwę modułu to wtedy dokładnie pomyslimy!!!

Opublikowano
GRACUS7 ma racje! Podepnij pod alarm i wszystko bedzie ci chodzilo za jednym pstryknieciem alarmu szybki pojda do samej gory jak nie chodzi ci oryginal z kluczyka!Pozdro
Opublikowano

a ja w coupecie mam dwu stopniowe przelaczniki od szyb i z pilota sie nie chca domykac, jedynie tylo wtedy gdy przekrece kluczykiem w zamku i go przytrzymam, ale to bez sensy bo szybciej jest nacisnac guzik dwustopniowy i sie zamkna szybki same.

Czy ktos wie jak zrobic by domykal sie szyberdach i te cholerne szyby z pilota??!!! :modlitwa :?: ( oryginalny kluczyk)

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano
modół nie ma żadnej regulacji czasu!!!!!

ja założyłem sobie sam elektryczne szyby i też działają tylko tak jak trzymam przycisk . potem załozyłem jeszcze modół domykania szyb i wszystko ładnie działa !! po zamknięciu zamka pilotem zamykaja mi sie kolejno szyby!!!

podłącz przekaźnik pod przewód od alarmu który podaje sygnał do zamykania!! z tego przekaźnika musi wyjść masa w momencie zamykania zamka którą podajesz dla modułu szyb! tylko podłącz dobrze wszystkie przewody bo odpowiednia ich kombinacja jest potrzebna do prawidłowej pracy modułu!! jeden przewód napewno do plusa po stacyjce i jeszcze dwa na stałe do masy ale nie wiem jaki masz modół

podaj producenta i nazwę modułu to wtedy dokładnie pomyslimy!!!

Mój modół to: MAGICAR FAI 4 WM. Jak będziesz potrzebował to mogę przesłwć schemat podłączenia jaki dostałem wraz z modółem (niestety nie wiele z niego wynika) :mad2: