Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio robiłem kompleksowo zawieszenie z przodu oraz z tyłu, zapytałem mechanika gdzie w okolicy mogą mi ustawić geometrie, facet mówi że żbieżność to 2 ulice dalej. Ale ja pytam o geometrie mówie - a on na to - panie geometria i zbieżność to jeden h*j. Jak to w końcu jest ? zbieżność rózni się od geometri ? jeśli już to czym ?
Opublikowano

zbieżność to tylko jedna część geometrii.

Do ustawienia sa jeszcze pochylenia kąta koła z tyłu i niektóre mają z przodu (na kielichu)

Opublikowano
ostatnio robiłem kompleksowo zawieszenie z przodu oraz z tyłu, zapytałem mechanika gdzie w okolicy mogą mi ustawić geometrie, facet mówi że żbieżność to 2 ulice dalej. Ale ja pytam o geometrie mówie - a on na to - panie geometria i zbieżność to jeden h*j. Jak to w końcu jest ? zbieżność rózni się od geometri ? jeśli już to czym ?

Zbieznosc jest tylko jednym z elementow geometrii zawieszenia.

Z tym, ze nie wszystkie parametry geometrii da sie regulowac ( zalezy od samochodu, niektore wartosci sa nieregulowane).

Opublikowano
więc jak robiłem calutki przód z wahaczami, sprężynami, amorami itp oraz tuleje pływające oraz łączniki stabilizatora z tyłu to zbieżność wystarczy ?
Opublikowano
Do ustawienia sa jeszcze pochylenia kąta koła z tyłu i niektóre mają z przodu (na kielichu)

Możesz podać, w których dokładnie E39 można ustawić kąty pochylenia z przodu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ktoś założy sobie gwint.

Standardowo regulacji kątów z przodu nie ma.

h*j

Pisze się przez "ch" :mrgreen:

Zazwyczaj i tak robi się wszystko,bo nikomu nie chce się zakładać całego osprzętu dla samej zbieżności.A czy regulują zbierzność czy wszystko to i tak koszt ten sam.

ec2Wze6.jpg