Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ale co mu to da? Po drugie jak wciągniesz auto z zablokowanymi kołami na lawetę? Wg mnie trzeba otworzyć, zabrać dowód, iść wyrobić kluczyk i po sprawie. Najtaniej, najprościej.

są landary co nawet z zablokowanymi kołami dadza rade

Opublikowano
VIN to za mało.

Bez dowodu rejestracyjnego serwis nie zrobi ci klucza.VIN może mieć każdy.

Jak bym zajrzał do działu rozkodowania VIN-u to bym mógł dorobić kluczyki do połowy aut na forum.

A nie prościej zatargać całe auto np. lawetą na serwis?

aby dorobić kluczyk to trzeba numer kod kluczyka vin to za mało

Opublikowano
jak do auta wejdziesz to wyjmnij dowolny zamek i według niego klucz dorobi każdy ślusarz co robi klucze
Opublikowano

Dajan dobrze mówi. Nawet już wybił byś tą szybę to otwierasz maskę bo masz dostęp do dźwigni i rozpinasz masę. Albo przyciskasz przycisk co otwiera bagażnik i odłączysz aku. 10 sek rodzinie/sąsiadom alarm w południe chyba nie przeszkodzi. Potem robisz co kolega wyżej Ci podpowiedział. Zwykły klucz kosztuje z 15zł a imo niech koleś się nie przejmuje. Chcesz zrobić najtaniej to immo elektronik obejdzie za 200zł I masz za 200=dorobienie zwykłego klucza+30zł szyba. W 300zł się zmieścisz.

Temat chyba raczej wyczerpany i pamiętaj, że na otwartym forum nikt Ci nie napisze jak otworzyć auto bez kluczyka bo nikt nie chce stracić swojego auta.

Opublikowano
danielxc717 masz rację, ja nie chce instrukcji obsługi jak tak zrobić, bo też nie chcę stracić auta, chodziło mi właśnie o taką radę, którą napisałeś, problem jest tylko jeden ten przycisk o którym mówisz i przycisk od awaryjnych nie działają bo podobno ktoś nieźle grzebał w wiązce i miałem to wszystko ogarniać u mechanika teraz, więc nie da się w ten sposób otworzyć bagażnika, do tego od środka też niedostane się bo tylne siedzenia nie składają się i jest lipa...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak chłopaki. Złodzieje samochodów na pewno nie wiedzą jak się to robi i właśnie czychają na forach na informacje. :duh:
Opublikowano
mmw dokładnie troche śmieszy mnie to, że złodziej sobie siedzi i pyta zwykłych użytkowników w jaki to sposób otworzyć auto :)
Opublikowano
Ile kosztuje dorobienie kluczyka w ASO? Zeby immo zadzialalo to musisz wymienic DME, EWS i pestke w kluczyku. Ja za taki komplet placilem 400zl na alledrogo. Jak doliczyc stacyjke + zamki w drzwiach + robota to moze wyjsc drogawo. Osobiscie pomyslalbym nad nowym kluczykiem z aso- bedzie bez kombinacji. Jak go zrobisz to od razu dorob sobie drugi- nawet bez immo.
Opublikowano
Witam , koszt kluczyka w ASO to 650 zł ( ja tyle płaciłem ) więc biorąc pod uwagę ile kombinacji czeka cię przy wyłączeniu immo to dorobienie kluczyka wydaję się być najlepszym rozwiązaniem ( jedyny minus to kasacja bocznej szyby , ale zawsze możesz znaleźć fachowca który ci otworzy autko). Na kluczyk poczekasz koło tygodnia i będzie po problemie.
Opublikowano
mmw dokładnie troche śmieszy mnie to, że złodziej sobie siedzi i pyta zwykłych użytkowników w jaki to sposób otworzyć auto :)

każdy złodziej kiedyś zaczynał

akurat Ty wiesz co komu w głowie siedzi ...

co do kolegi który dał d... na całej linii -- pozostaje Ci otworzyć bagażnik po przez wywiercenie dziurki za tablicą rejestracyjną

da Ci to możliwość odłączenia aku no i wyjęcie zamka by dorobić kluczyk

samo deaktywowanie imobilajzera też nie musi kosztować kilku stówek bo są warsztaty co zrobią to za 50-100 zł tylko musisz popytać w swojej okolicy

jest gdzieś temat gdzie wiercić tylko nie chce mi się go szukać ale nie trudne jest to do zrobienia bo wiadomo gdzie mniej więcej biegnie cięgno z zamka do rygla

Opublikowano

witam witam

dobry temat,jak to czytałem to boki zrywać

a tak poważnie to ja dorabiałem w tamtym roku kluczyk do e39 poliftowej w BMW autofus to zrobili mi gotowy po numerze vin, kluczyk najtanszy zwykly aby mozna bylo otworzyc i zapalic. dałem za to 400 zł i o dziwo nic nie kodowali itd, gość przyniósł klucz, kazał sprawdzić i odpalać. poszło od strzała

Vin swoją drogą ale bez dowodu rejestracyjnego i wszystkich właścicieli jezeli są w dowód wpisani zapomnijcie o dorobieniu klucza.

Opublikowano

Trzy strony belkotu :duh:

Znajdz ogloszenia "awaryjne otwieranie samochodow", kilka minut, 100 zetow i po sprawie!

Nastepnie ASO i wyjdzie mniej, niz przy kombinacjach alpejskich, bez demolki.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

kolego od jednego kluczyka (ja tez kupilem auto z jednym kluczem :P )

zadzwon tu

BOSCH SERVICE MICHAL DROZDZ

Rzemieślnicza 3

41-253Czeladź

woj. śląskie

tel. (0-32) 265-61-13; (0-32) 269-70-43

i zapytaj o dorobienie klucza....co i jak....

pamietam ze do merca u niego dorabiali kluczyk 4 razy taniej i 3 razy szybciej jezeli chodzi o czas oczekiwania niz w ASO MERCEDES-BENZ