Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

ogłoszenie: http://otomoto.pl/bmw-316-b-gaz-C24219766.html

numer VIN: WBAER11060KC16701

Na tygodniu jadę oglądać to auto z ogłoszenia, na co zwrócić uwagę, jakim elementom się przyjrzeć, co sprawdzić w tym aucie? Właściciel twierdzi że auto ma na całej powierzchni oryginalny lakier (do sprawdzenia), zapewnia że wszystko jest sprawne w 100%. Zna ktoś w okolicach Puław jakiegoś kompetentnego mechanika lub stację diagnostyczną, a może jest ktoś w stanie mi pomóc w oględzinach tego auta (za opłatą). Zastanawiam się nad kupnem kabla do diagnostyki (jestem informatykiem, więc powinienem sobie z tym poradzić), będzie miło jak ktoś się podzieli jakimiś uwagami co do programów z tej aukcji http://allegro.pl/kabel-bmw-adapter-20-pin-inpa-e36-e46-e39-promocja-i2316984172.html. Czy to duży problem, że auto posiada katalizator ?

PS. nie mogłem się zalogować i sprawdzić numeru vin na stronce podanej w regulaminie (może mi ktoś pomóc jak to zrobić)

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAER11060KC16701

Kod typu ER11

Typ 316I (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 77

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2001-12-14

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S495A 3. KOPFSTUETZE HINTEN Pas bezp. trzypunkt. i zagł. tył środek

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Bordliteratur holländisch

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wypolerowany na handel jak baranie jajca.

zdjęć środka brak więc pewnie nie ma się czym chwalić.

Opublikowano
powie mi ktoś jak sprawdzić w którym roku była zakładana instalacja lpg (auto ma już polskie papiery na instalację)? i jeszcze pytanie, ile kosztowałoby przerobienie instalacji holenderskiej na polską sekwencję ?
Opublikowano
Prawdopodobnie jest to sekwencja, jednak więcej będę mógł powiedzieć jak zobaczę auto w realu. Jednak zakładając że to jest holenderska sekwencja, to ile kosztowałoby przerobienie jej na polską sekwencje? Jak sprawdzić w którym roku instalacja została założona (polskie papiery ma wyrobione na 10lat) ?
Opublikowano
Ale po co chcesz zamieniać "holenderską" na "polską" wytłumacz to, bo za bardzo nie rozumiem. Jak sprawdzić ile lat ma instalacja, to zobacz w oryginalnych papierach brief?
Opublikowano
Zmieniając na instalację polską myślałem przyszłościowo, jakby coś się zepsuło to chyba nie opłaca się holenderskiej naprawiać tylko wymienić podzespoły na polskie. Może też być problem z serwisowaniem holenderskiej instalacji, orientuje się ktoś czy warsztaty zakładające instalacje lpg nie mają jakiś uprzedzeń do tej instalacji, czy nie jest dla nich problemem serwisowanie takiej instalacji ?
Opublikowano

Części do holenderskich instalacji LPG są dostępne bez szczególnych problemów, a ceny wcale nie takie straszne jak niesie pogłoska. Zresztą sam sprawdź na http://www.kuk.biz.pl

Co do serwisów to może nie ma ich oszałamiającej ilości, ale w każdym województwie powinieneś znaleźć przynajmniej jeden.

Ja serwisuję w Kielcach -> gdybyś potrzebował zapraszam na wizytę.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
przebieg mam zamiar sprawdzić po czujniku abs

Tam się zapisują jakieś dane??

Równie dobrze można np. po motogodzinach.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zapisuje się liczba naciśnięć hamulca.

z małą rozbieżnością można wyliczyć przebieg.

Opublikowano

Jak to liczysz??

Ja po motogodzinach liczę:

ilość godz razy plus minus średnia prędkość (np. 40 km/h) i mam orientacyjny przebieg.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mało dokładnie ale zawsze coś.

liczbę włączeń światła stopu należy podzielić w manualu przez 1,7 a w automacie przez 2,0

poczytaj w tym temacie bo ja życzę wszystkim miłego wieczoru i spadam na Zegrze pożeglować trochę jachcikiem i odpocząć od spalin :mrgreen:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=97&t=112762

Opublikowano
spróbuję wszystkich sposobów (motogodziny, światło stop), dzisiaj po 19-stej będę miał numer rejestracyjny na którym auto jeździło po Holandii, jeśli nie wyjdzie, że był przekręcony z 320 na 170 to będę sprawdzał dalej. Jak coś to opiszę wszystko na forum.
Opublikowano

przepraszam za post pod postem, ale chciałem żeby ktoś mi pomógł w sprawdzeniu tablic rejestracyjnych, jutro jadę po auto i chciałbym jak najwięcej się o nim dowiedzieć, jakby ktoś znalazł coś ciekawego to puście sygnałka na 513508355 (oddzwonię) - jestem jutro cały dzień w trasie i nie będę miał jak skorzystać z internetu. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

tablice rejestracyjne: 13 hz pf (niestety, sprawdzając ten numer rejestracyjny wyskakuje jakis ford, z kolesiem nie mogę się dogadać bo zostawił telefon żonie, jutro sprawdzę w papierach jaki to był numer rejestracyjny, tylko nie będę miał dostępu do internetu)

Opublikowano

No cóż - ewidentnie gość ładuje Cię w ciula - numer pochodzi od Focusa...

Dodatkowe informacje o pojeździe

Numer rejestracyjny: 13hzpf

Rodzaj pojazdu: Pasażerski

Marki: Ford

Nazwa handlowa: Focus, 1.6i-16v-wagon

Paliwo: Benzyna

Data ważności Mot: 22.07.2012

Data rozpoczęcia przypisania numeru: 29/07/2005 (6,8 roku)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co, ma prawdę powiedzieć? Auto ma się przecież sprzedać.
Opublikowano

ok, mam numer rejestracyjny tego auta, jak ktoś coś znajdzie o nim w necie to proszę dać znać na numer tel 513508355 (proszę puścić sygnałka, oddzwonię)

numer rejestracyjny to: 13-HZ-RF