Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW E39 i nie działają mi w nim glosniki od strony kierowcy. Prawa strona jest bez zarzutów ale z lewej nie gra żaden. W radio jest ustawione wszystko tak jak nalezy. Czy ktos moze slyszal o takim przypadku? Z gory dziekuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W drzwiach kierowcy na obudowie głośnika masz zwrotniczkę, zobacz czy wszystko jest tam podłączone, może coś nie styka i dźwięk zginął.

Ew zobacz czy w ogóle dochodzi sygnał do drzwi, będziesz wiedział czy szukać w drzwiach, czy bardziej w stronę radia :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W tej zwrotnicy nic nie masz poza wtyczką i kondensatorem.

Ja w ciemno stawiam na radio.

Ja bym wydłubał radio i nawet miernikiem sprawdził czy głośniki w drzwiach wogóle są.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Jakie radio ? Jak nie gra któraś ze stron, to najprawdopodobniej będą końcówki mocy.
Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano

Witam,

Kolego miałem ten sam problem. Również strona od kierowcy, a z prawej grają wszystkie. Mechanior stwierdził że to końcówka mocy.

Jak tylko odbiorę auto na dniach to odpiszę czy problem zniknął i jaka faktycznie była przyczyna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chodzi Ci o głośniki w tylnej półce czy o soprany w drzwiach?

W drzwiach to atrapy,a w półce mam.

ec2Wze6.jpg