Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy mogę założyć tłumik końcowy do BMW 318 E36 od golfa VR6?Czy to wpłynie negatywnie na pracę silnika, spalanie itd.?Dodam jeszcze, ze pojemnośc silnika w golfie to 2,8 litra!!!Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Opublikowano
Jak Ty to chcesz zrobić jak to jest całkiem inny tłumik.Kup normalny do swojego samochodu i tyle nr FERROZ 17,052 u mnie w firmie kosztuje 250zł ASMET 12,027OR kosztuje 255zł, coś drogie te tłumiki do tego samochodu, do mojej 525 24V jest ciut tanszy,ale wiekszy i jest tam podójny wydech.
Opublikowano

1. musisz zobaczyć tylko czy to jest końcowy czy przelotowy

2. musisz zmierzyć średnice rury wydechowej czy 41 czy 50 (może jeszcze wieksza) - wbrew pozorom zwiększenie średnicy na tylnim tłumiku może dać całkiem odwrotny od pożądanego efekt

jak te dwie wyżej wymienione rzeczy zagrają nie ma innych przyczyn a żeby nie mógł pracować w bmwe tłumik z golfa

no i jeszcze jedna rzecz brzmienie zmieni się bo to tylni tłumik ma najwięcej do powiedzenia

udanych przeróbek :cool2:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

1. musisz zobaczyć tylko czy to jest końcowy czy przelotowy

Nie wiem za badzo o co chodzi.To jest tłumik z dwoma podwójnymi końcówkami DTM Supersprinta!

Opublikowano
Do każdego typu silnika konstruują odpowiednie tłumiki, takie przeróbki to przeważnie nie najlepsze pomysły. :naughty:
Opublikowano

1. Będziesz miał bardzo głośne auto, a w przypadku czterech cylindrów wolałbym, żeby silnika nie było słychać wcale.

2. w 318 końcowy tłumik jest dość rozbudowany i co za tym idzie ważny

3. Jak słyszę Golf to dostaję mdłości, nawet jeśli chodzi o odzież nie mówiąc o sporcie

Opublikowano

Jak słyszę Golf to dostaję mdłości, nawet jeśli chodzi o odzież nie mówiąc o sporcie

Heh, mam takie same odczucie.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Jak słyszę Golf to dostaję mdłości, nawet jeśli chodzi o odzież nie mówiąc o sporcie

Heh, mam takie same odczucie.

:mrgreen:

a mi kolo zaproponował wstawienie końcowego z opla omegi MV6, bo taniej :duh:

rzekł on do mnie: "też ma dwie rurki to będzie pasowało, najwyżej coś podspawam" :duh: :duh: :mad2: :mad2:

chciał oszczędniej, to ma - 0 peelenów ode mnie - puknąłem się w czoło i uciekłem

- to ja przepraszam! ...i znikł