Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy temat na forum więc proszę o wyrozumiałość.

opis problemu:

2 dni temu wymieniałem świece w samochodzie i pech chciał 1 się ukręciła :/

od tamtego czasu przeglądam to forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie

czy jeśli 3 świece działają a jedna nie to czy komputer podgrzewa te 3 działające czy żadnej

bo jeśli żadnej to czeka mnie remont głowicy jak 3 działają to na razie tak zostanie

z góry dzięki za pomoc pozdrawiam

Opublikowano

zimnym ale ok sprawdziłem dziś ze szwagrem i wyglądało to tak że kontrolka od świec się zapalała na sekundę a dopiero jak kontrolka zgasła świece zaczynały się grzać. dziwne ale na 100% działają

a co do wymiany to 3 i 4 wykręcałem tak że 1 obrót odkręcam 0,5 obrotu wkręcam trwało to cholernie długo ale efekt był taki że się udało jak by ktoś pytał

Opublikowano

nie koniecznie remont są firmy które wyciągają resztki

a właśnie wykręcałeś na zimnym czy ciepłym?

niektórzy mówią że jak wykręcać to tylko na gorącym( wypróbowane) a w instrukcjach że tylko na zimnym

a jeśli chodzi o to grzanie to chyba grzeją te 3 które zostały a jeśli nawet nie to latem nawet tego nie odczujesz a na kompie na pewno wykaże błąd ale raczej grzeją te co zostały :)

Opublikowano
tez miałem problem ze świecami i tak jak tutaj kolega pisze. obrót do przodu i pół do tyłu i tak w obydwie strony. i musi pójść a jak nie pójdzie w ten sposób to podobno można robić jak z tulejami w ciężarówkach ale nie wiem czy to ma jakiś sens bo tutaj mamy problem z gwintem a nie ze średnicą - zamrozić przed założeniem
Opublikowano
zagrzać do 90 stopni silnik i szybko wymienić :) bez problemów wychodzą

no nie wiem czy dasz rade "szybko" wymienić skoro nie mogę odpalić auta bez kolektora a samo ściągnięcie go zajęło mi za 1-szym razem 45 min bo nie wiedziałem co mnie tam czeka :(

Opublikowano
wystarczy się w pół godziny uwinąć... a da się to zrobić w 10 minut. wcześniej pozdejmować wszelkie plastiki, itd.
Opublikowano
tak , łącznie z podszybiem jak dobrze pamiętam ... i uwaga przy ściągtaniu kolektora aby podkładki czasem nie wpadły do silnika !!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/