Skocz do zawartości

E36 - Nieszczelna chłodnica klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Dziś pojechałem do serwisu klimatyzacji sprawdzić klimatyzację i przy podłączeniu azotu by sprawdzić szczelność układu okazało się że mam nieszczelną chłodnicę klimatyzacji (dość syczało).

I czy jest sens w jakiś sposób to uszczelniać? W ogóle czy da się to uszczelnić? Chłodnice klimatyzacji na allegro można znaleźć już za 80 zł a może na giełdzie samochodowej będzie podobnie (a bez kosztów wysyłki).

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Witam,

no właśnie jak to jest, bo ja mam klimatyzację w aucie - tzn. mam wszystko oprócz chyba chłodnicy klimatyzacji?!

Uprzedzę pytania- nie, klima mi nie działa, tzn nie leci mi chłodne powietrze :(

Czy ta chłodnica klimatyzacji jest jakoś "zintegrowana" ze zwykłą chłodnicą.

Mam na tej zwykłej chłodnicy zainstalowany elektryczny wiatrak, ale nie widziałem jakoś dodatkowej chłodnicy? Czy jakoś powinienem poszukać jej po przewodach, np. od pompy klimy?

Przyjemność zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia ;)
Opublikowano
Chłodnica klimatyzacji to dodatkowa chłodnica montowana przed chłodnicą wody, jak będziesz szedł po przewodach to znajdziesz no chyba że ktoś ją wcześniej wyjął.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Super, Bizon czy ona po bokach ma takie rurki, które to raz z niej wychodzą, zaginają się i wchodzą do niej spowrotem?
Opublikowano
chłodnicę lepiej kupić nową. Nie jest jakoś wybitnie droga a będzie pewność i gwarancja, napełnienie klimy nie jest tanie i szkoda żeby kilka stówek poszło w atmosferę.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
koledzy a ja u mnie nie widzialem chlodnicy klimy ale klima mi dziala to gdzie ja mam?

:wink: ja tak samo z początku myślałem, że ta chłodnica, którą widać przez nerki to ta "zwykła" chłodnica.

Ale jak zerkniesz pod zderzak, to zobaczysz, że chłodnica od klimy zamontowana jest nieco niżej od tej "zwykłej".

One obie są przymocowane do siebie, tzn, jedna przylega do drugiej i z przodu jest chłodnica od klimy.

Ale ja tu mam pytanie do doświadczonych bardziej niż ja - kiedy włącza się ten elektryczny wentylator? Czy on jest jakoś zgrany w temp. cieczy chłodzącej silnik? Czy on włącza się tylko gdy klima pracuje?

Opublikowano

Ale ja tu mam pytanie do doświadczonych bardziej niż ja - kiedy włącza się ten elektryczny wentylator? Czy on jest jakoś zgrany w temp. cieczy chłodzącej silnik? Czy on włącza się tylko gdy klima pracuje?

Koledzy, też mam pytanie.

Czy po włączeniu klimy powinien włączyć się elektro-wentylator ?

W e39 i e34 po włączeniu klimy się włączał, tutaj (e36) nie, a klima działa (chłodzi znaczy) ?

pozdrawiam

Mariusz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.