Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z moimi xenonami skrętnymi. Niestety coś uległo uszkodzeniu. Oprócz tego ,że zielona kontrolka przy włączniku świateł miga to lampa od strony pasażera jest skręcona w prawo, a od strony kierowcy normalnie świeci na wprost. Nie raz wystarczy puknąć w lampe pasażera to sie odblokowuje i świeci na wprost. Domyślam się ,że pewnie trzeba styki przeczyścić. Ma ktoś jakieś inne pomysły?? Dodam ,że samopoziomowanie góra dół działa dobrze w obu lampach.

Opublikowano
Przerabiałem coś podobnego (ale lampa świeciła prosto) okazało się że był walnięty moduł skrętu, który jest mocowany pod lampą, kupiłem na allegro wymieniłem przekodowałem NSCem i smiga aż miło i nie mruga zielona dioda przy włączniku świateł. Spróbuj podpiąć INPE lub DISa i przetestować ich działanie i zaczytać błędy to więcej się dowiesz. A może wystarczy je przekodować NCSem do ustawień fabrycznych, musisz próbować.
BMW E60 530xd :)
Opublikowano
Sprawdzane było DIS-em skrecają w lewo i prawo :) góra dół i na skos. więc modół nie może byc walnięty. Pewnie jak najade na dziure to nie styka coś i stąd tak sie dzieje. Jak by ktoś miał jeszcze jakies propozycje to proszę o pomoc.
  • 1 rok później...
Opublikowano
ja w moim e46 coupe mam problem. jeden zarnik jest skrecony na maxa w prawo, drugi na wprost. niestety nie działa tez poziomowanie. gdzie szukac bledu? może ktoś na slasku moglby mi pomoc?
Opublikowano

To i ja opiszę swój problem ...

Jakiś czas temu przestało mi działać poziomowanie świateł ( nie mam skrętnych tylko mam standardowe poziomowanie ) auto przy odpaleniu nie robiło testu góra dół

najpierw podpięcie inpą i rzekomy błąd czujnika poziomowania który jest na belce ... także odpuściłem sobie naprawę/wymianę

Później przy diagnozowaniu dis'em stwierdzenie że jest uszkodzony silniczek w lampie odpowiedzialny za sterowanie góra dół soczewką ... a że te lampy nie są rozbieralna to też odpuściłem ..

I nagle kilka dni temu .. odpalam auto w garażu a tu mi działa poziomowanie a ja w szoku że działa ale działało kilka razy a później się rozjechały ustawienia światel i jedno świeciło nisko jak halogen a drugie wysoko jak pociąg

Jutro jadę do "fachury" od świateł także napiszę co tam wywnioskował ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Problem rozwiązany

Na dolnej kostce odpowiedzialnej za poziomowanie nie było styczności w jednej lampie i dlatego one głupiały :)

Miłego dnia :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bez podłączenia do kompa pewnie się nie obejdzie, generalnie powinieneś mieć komunikat błędu.

Taka mała uwaga, ksenony działają w trybie skrętnym tylko przy ustawieniu przełącznika świateł na auto.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

Bledy xenonow nie ma. Bynajmniej nie zauwazylem.

Kojarzysz tresc komunikatu?

Ciagle jezdze na AUTO, bo u nas nie ma obowiazku jazdy na swiatlach cala dobe. Jak swieca xenony, dioda swieci - nie mruga.

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to mam skretne.. A nie skrecaja, ani nawet sie nie poziomuja... :( Why?

Bo auto w orginale nie mialo ksenonu skretnego(zobacz u siebie e galerii masz rozkodowany vin),tylko ktos dolozyl lampy ze skretem,dlatego tez nie masz poziomowania.

Opublikowano

Ale na wahaczach (przednim i tylnim z prawej strony) sa czujniki do poziomowania. Chyba, ze myle owe czujniki..

A skoro juz ktos zalozyl, mozna zakodowac i uruchomic skretne i poziomowanie?

Jaka nazwe w VIN ma xenon skretny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujniki na wahaczach masz,bo masz ksenon orginalny tylko ktos wymienil lampy na skretne,dlatego straciles poziomowanie.Skrecanie mozna uruchomic,musisz poprowadzic dodatkowe przewody do lamp,musisz tez miec lma z AHL,do tego kodowanie.Jest z tym troche roboty,ale jest do zrobienia.

$524 Adaptacyjne doświetlanie zakrętów.

Opublikowano
Czujniki na wahaczach masz,bo masz ksenon orginalny tylko ktos wymienil lampy na skretne,dlatego straciles poziomowanie.Skrecanie mozna uruchomic,musisz poprowadzic dodatkowe przewody do lamp,musisz tez miec lma z AHL,do tego kodowanie.Jest z tym troche roboty,ale jest do zrobienia.

$524 Adaptacyjne doświetlanie zakrętów.

Skoro moje oryginalne reflektory i te obecne maja poziomowanie, to da sie uruchomic samo poziomowanie? Bez skretnych?

A te dodatkowe przewody do lamp? SKad trzebaby je prowadzic?

"lma z AHL" - gdzie tego szukac? Beda na tym jakies oznaczenia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy mozna samo poziomowanie uruchomic,jak masz Inpa mozesz wejsc w modul swiatel i bedziesz wiedzial czy masz AHL czy bez.Przewody trzeba ciagnac od modulu swiatel do lamp.