Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moje auto 320d M47. Jak w temacie po wymianie przeplywki dymi na bialo dusi sie i bardzo slaby. Odpala dobrze. Wczesniejsza przeplywka z końcówką 314 czyli wadliwa. Obecnie 468 poprawiona. Nie robilem jeszcze adaptacji, wybieram sie na dniach pod kompa. Po uszkodzeniu starej przeplywki bylo identycznie kopcił, dusił się i bardzo slaby. Wie ktoś może o co biega ?
Opublikowano

468 jest ok jak i końcówka 527.

Skoro przed wymianą się dusił i dymił to obstawiam że coś innego padnięte. Pierwsze co to zajrzyj do filtra paliwa czy nie ma syfu i czy paliwo swobodnie przepływa. Potem rób adaptacje bo musisz zrobić inaczej auto będzie słabo jeździć. Ale i tak się zastanawiam czy coś ci z pompą sie nie dzieje. Ja przy uszkodzonej przepływce po prostu nie miałem mocy tylko a nie jakieś szarpania itp, jak wymieniłem to moc wróciła ale podczas przyspieszania moc uciekała i zrobiłem adaptacje wtedy.

szukam
Opublikowano

Zrobił ci adaptację przy przeprogramował sterownik silnika ?

Ile cię skasował ?

Opublikowano

Brak logiki w pytaniu !

Bowiem rozmowa dotyczy DDE3, które nie posiada w funkcjach serwisowych ,adaptacji przepływomierza. Tą czynność wykonuje się od DDE5 w górę .

Zatem jedyne co można było zrobić to aktualizacja softu w DDE.

Tak patrzę w twój podpis i nie wierzę że to Ty pytasz ! :mrgreen:

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
Zaktualizował soft. Ale długo się nie pocieszyłem :mad2: Dzisiaj rano znowu problem wrócił czyli odpalił dobrze ale zaczął kopcić na biało, skakały obroty aż w końcu zgasł. Z odpalaniem nie ma problemu...
Opublikowano
Przed wymianą przepływki było to samo. Wczoraj założyłem nową zrobilem aktualizacje i smigało dobrze, bez problemu palił (teraz też) dopiero rano jak był zimny to wróciło. To wskazuje na pompe ??
Opublikowano

Brak logiki w pytaniu !

Bowiem rozmowa dotyczy DDE3, które nie posiada w funkcjach serwisowych ,adaptacji przepływomierza. Tą czynność wykonuje się od DDE5 w górę .

Zatem jedyne co można było zrobić to aktualizacja softu w DDE.

Tak patrzę w twój podpis i nie wierzę że to Ty pytasz ! :mrgreen:

Mnie to zdziwiło stąd moje pytanie, bo człowiek cały czas pisze o adaptacji. A ja nigdy adaptacji tam nie robiłem tylko przeprogramowałem DDE na nowy soft.

Zapytałem o cenę bo może po tym bym doszedł czy przeprogramował czy robił jakieś czary ?

:mrgreen: