Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taka zagadke , strasznie słychać dudnienie ,w tylnym prawym kole , niektórzy mówią ze to łożysko , jedno tylko jest dziwne ,ze owy dźwięk pojawil się zaraz po wymianie kół , zostały wywarzone ,jak myślicie ? Co podejrzewacie? Auto 316i compact.

Z góry dzięki za sugestie

_________

Poprawiłem tytuł. Proszę zapoznać się z tym: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem będzie ostrzeżenie. /mattiss

Opublikowano
albo zbieg okolicznosci i po zmianie kol padlo ci lozysko ale malo prawdopodobne, albo huczą ci opony i tez bedzie taki dzwiek zwlaszcza na zimowkach chyba ze masz letnie nowe opony jakies chinskiej firmy np wanli znajomy mial taki przypadek
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Jeździłem już na tych oponach ,nie sa nowe, ale tez nie najstarsze i nie chińskie :) no coz jutro będzie trzeba zatoczyc kołem "fortuny"...
Opublikowano
Podnieś autko i pokręć kołem (tym które wydaje te dźwięki) jak masz walnięte łożysko to będziesz widział (koło będzie wydawało dziwne dźwięki , ewentualnie może coś w środku przeskakiwać ).
Opublikowano
Łożysko na bank...podnieś auto i daj na 3ke i rusz jak zacznie huczeć to masz łożysko i pewnie prawe :D
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
To jednak nie łożysko , koleś w warsztacie nie dokrecil wszystkich śrub , pozdrawiam wszystkich dobrych mechaników :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy łożysko zawsze dudni gdy się popsuje?? U mnie w lewym kole coś hałasuje, ale dźwięk nie jest do końca taki jak przy awarii łożyska. Brzmi bardziej jak hałasujący Vanos albo motocykl typu Cross. Dziś zdjąłem koło i kręcąc nim, słyszałem tylko jak lekko przytrze czasem o blachę. Ale jak odpaliłem i "ruszyłem" to już słychać było w.w dźwięk. Dochodzi jak by z za tarczy. Autko to E36 320i 97r Coupe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie masz za długich śrub do kół??

MITA, masakra przecież takiemu warsztatowi groźi kryminał za takie coś :duh: Można samemu nie dokręcić, ale z warsztatu nie ma takiej opcji by wyjechać z niedokręconym kołem. Gdzie Ty to robisz, napisz by inni unikali takich miejsc.

PZDR>