Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w okolicach filtra paliwa znalazłem mały filtr podobny do filtrów paliwowych z dawnych lat - taki plastikowy, przezroczysty. Co ciekawe podłączony jest tylko z jednej strony. Czy to jest jakiś filtr do odpowietrzenia? i Czy jest sens wymiany?

Opublikowano
kolego służy jak sam powiedziales filtr do filtrowania a jakiego pewnie wstępnego i to jest na 100% inwecja twórcza poprzedniego własciciela czyli nadgorliwosc ale w ty przypadku połacalna pozdro :8)
Opublikowano

w moim TDSie tez byl taki filterek i tez podlaczony z jednej strony na moje oko do jakiegos wezyka podcisnienia bylo to od strony kierowcy w okolicy filtra paliwa NIE WIEM PO CO ON TAM BYL ale chetnie tez bym sie dowiedzial bo zawsze mnie to interesowalo :)

z drugiej strony jak napisal kolega bugi81 filtr do filtrowania wiec moze foltrowal powietrze zasysane bo zadnych plynow tam nie bylo a po drugie z tymi podcisnieniowymi wezami w TDSie to niezly rebus jest

...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.
Opublikowano
witam, dzięki kolego za wyjaśnienie tematu a tak nawiasem mówiąc to nie zaszkodzi ten filterek od czasu do czasu wymienić bo na pewno jest tamtędy zasysane powietrze a nie wydychane na wydechu filtr byłby nie potrzebny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm.

U mnie tyle lat i nie wymieniany od nowości i czyściutki jest jakby co dopiero ze sklepu przyniósł i założył.

Podejrzewam że to prawie wcale nie pracuje.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
a jednak od nowosci :) dobrze czasami popytac
...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.