Skocz do zawartości

E39 Kolor migaczy - przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam reflektory w migaczami białymi a chciałbym mieć pomarańczowe. Czy muszę zmieniać całe lampy czy mogę tylko szkło kierunkowskazu i żarówkę?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
zapomniałem dodać - e39 przed liftem, bez xenonów.
Opublikowano
Trzeba wymienić całe lampy niestety.
Opublikowano

witam

kolego nie jest tak źle jak pisze przedmówca :) wystarczy, że wymienisz same klosze i już będzie cacy :)

pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
bogi124 w lampach przed liftem można zmienić same klosze.
Opublikowano
kolego a dla czego chcesz wymienić na pomarańczowe kierunki a ja wręcz odwrotnie wymieniam na białe...
Opublikowano

Postprzez Sołtys » 28 Lut 2012 19:12

w lampach PO lifcie również można wymienic same klosze ale chyba do 2002 r.

Co do koloru kierunków zdania są podzielone ale mi osobiscie podobają się białe.

Opublikowano

To ciekawe bo mam takowe ,odkręcałem je i polerowałem ale nie zauważyłem żeby lampa od kierunku była osobno.Nie patrzyłem pod tym kontem i wydaje mi się że jest to razem zespolone.Fakt że sam cały klosz przezroczysty można jakoś odkleić ale żeby sam kierunkowskaz? ,chyba że myślisz o jakimś rzeźbieniu.Na aledrogo też nie znalazłem samych kierunków do lamp.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
kolego a dla czego chcesz wymienić na pomarańczowe kierunki a ja wręcz odwrotnie wymieniam na białe...

zamieńcie się i będzie gitara :D

Opublikowano

swoja droga pierwszy raz sie spotkalem zeby ktos chcial miec pomaranczowe, zawsze wszyscy biale wrzucaja

ja mam u siebie tez pomaranczowe, oryginalny przedlift z xenonem i nie mam zamiaru tego zmieniac, tak wymyslila fabryka, niech tak bedzie

Opublikowano
  • Autor
mam srebrny samochod i wyglada mi z bialymi swiatlami jakos blado. :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

ja mam u siebie tez pomaranczowe, oryginalny przedlift z xenonem i nie mam zamiaru tego zmieniac, tak wymyslila fabryka, niech tak bedzie

ja też....niech tak będzie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Fabryka tak wymyśliła bo takie jest prawo ,że kierunkowskazy muszą być żółte ,a jak sie zmieni na białe to trzeba żółte żaróweczki bo mi przeglądu nie chcieli podstemplować :evil:
Opublikowano
osobiscie kierunkowskaz bialy czy pomarańczowy to kwestja gustu a jak wiadomo o gustach sie nie rozmawia osobiscie uważam ze jak autko jest przed liftem i ma pomarańczowe kierunki to staram sie zeby tak bylo a nie podoba mi sie jak przed liftem ktos zaklada na sile nerke po lifcie bez wymiany reszty czyli np zderzak ale to jest jak mowiłem kwestja gustu :D albo lampy po liftowe a wszystko przed zal pl tyle
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tyle, że lampy poliftowe w przeciwieństwie pod przedliftowych są klejone, więc trzeba się bawić najpierw w rozklejanie a później w poprawne sklejanie.

W 2002 roku zmienili rodzaj kleju na dużo twardszy.

Opublikowano

Tyle, że lampy poliftowe w przeciwieństwie pod przedliftowych są klejone, więc trzeba się bawić najpierw w rozklejanie a później w poprawne sklejanie.

W 2002 roku zmienili rodzaj kleju na dużo twardszy.

Jeżeli jest taka możliwosc to lepiej się pobawic w rozklejanie ,a pózniej w sklejanie i koszt naprawy wyniesie jakieś 70-80 zł. niż kupowac nowe lampy tak jak przewidział to serwis.Są też "spece" ,którzy wymieniają regulatory bez rozklejania.A według BMW reflektory są jako częśc wymienna i kosztują spoooooro.

Opublikowano
Tak dla nie wtajemniczonych powiem ze w wsrsji poliftowej kolor kierunkow wybierala osoba kupujace nowe auto.Dlatego w liftach sa takie i takie;)
Opublikowano
Tak dla nie wtajemniczonych powiem ze w wsrsji poliftowej kolor kierunkow wybierala osoba kupujace nowe auto.Dlatego w liftach sa takie i takie;)

W przed liftach również była taka możliwość tylko nie wiem od kiedy, także kolor kierunków nie jest wyznacznikiem czy auto jest przed czy po liftingu. Moja jest 2000r przed liftem i ma ori. białe kierunki.