Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym zapytać co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Nadmuch na szybe dmucha ciepłym powietrzem, na nogi też ciepłym a na środku zimnym, oczywiscie temperatura jest ustawiona na najwyższą no i troche piszczy też. Prosiłbym o jakieś zagadnienia na ten temat. ;] o piszczeniu czytałem już na forum że to wina łożysk, natomiast no to że na szybe i nogi leci ciepłe powietrze a na środku z kratek zimne bardzo mnie zastanawia.
Opublikowano
Pokrec tym pokretlem co jest miedzy kratkami i powinno leciec cieple ,sa na nim niebieskie i czerwone paseczki powinno byc na czerwonych chyba ze masz cos skopane z tym przestawianiem to wtedy trzeba temat drazyc glebiej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokładnie tak jak kolega wyżej mów środkowymi kratkami steruje sie tylko tym pokrętłem niczym więcej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
To znaczy że ustawiam sobie temperaturę i inne szczegóły na panelu. Automatycznie się nawiew tak ustawia żeby temperaturę dostosować do wybranej przeze mnie a te środkowe kratki i tak dają zimne powietrze albo gorące ustawione na pokrętle niezależnie zupełnie od całej automatyki? Po co taka lipa? Myślałem że klimatronik to ful automat a nie korby jakieś. Trapi mnie to od początku od kiedy mam to auto.
Opublikowano

od razu ci powiem do czego to pokretło jest :) to jest tzw. szybka wentylacja czy tam szybkie przewietrzanie. Działa niezależnie od klimy. Jedziesz ale twierdzisz że ci duszno czy ciepło w aucie to zamiast regulować temperature to możesz sobie puścić chłodnego i świeżego powietrza ustawiając na niebieskie kreski :)

bardzo wygodne i cały czas z tego korzystam. Temperatura w zime cały czas ustawiona na max a tylko pokretłem sobie przestawiam jak za ciepło :)

szukam
Opublikowano

żadna lipa, jedyne porządne rozwiązanie a nie jak w innych furach

chcę ciepłe powietrze na nogi, szybę a nie chcę żeby mi leciał wrzątek nawiew na twarz i oczy to sobie reguluje mimo klimatyzacji, czy chce na twarz chłodne , czy średnie itd

bardzo fajne rozwiązanie a nie jak w innych że chcę rozmrozić szybę a wysusza mi spojówki bo wszędzie leci ciepłe

Opublikowano
Rzeczywiście ma to jakiś sens tak jak mówicie. Czyli jeśli chcę żeby ze wszystkich nawiewów leciało takie samo powietrze to muszę zamknąć te 2 wloty? Bo jak dam tam na czerwone to powinno lecieć gorące nawet jak nawiew mam na chłodny np 16 stopni ustawiony?
Opublikowano
pojeździj i potestuj. Możesz ustawić na kreske po środku i wtedy chyba leci takie jak z klimy, chcesz cieplej dajesz na czerwone, chcesz zimniej dajesz na niebieskie.
szukam
Opublikowano
No panowie powiem wam że faktycznie podziałało ja całkiem zapomniałem o tym pokrętle, i cały czas sugerowałem się właśnie klimatronikiem temp mialem ustawioną na 24 stopnie a tu cały czas zimne dmuchało. A dzisiaj przestawilem pokretło na czerwone kropki i wieje ciepłym. Dzieki bardzo ;]