Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich.Mam pytanie.Otóż przymierzam się do zakupu E30 i zastanawia mnie jedna rzecz.W jakich modelach,albo w których rocznikach były montowane kierunki w przednich błotnikach.Zastanawia mnie to ponieważ,samochód który mam zamiar kupić jest z roku 1987,ma kierunkowskazy w błotnikach,a żaden samochód który oglądałem z tego rocznika i kilka lat młodszy nie miał tego doposażenia.Pytam,ponieważ moje podejrzenie jest takie,ze samochód jest po wypadku,ale nie koniecznie,dlatego wiec chciałbym się upewnić.Dodam,samochód jest sprowadzony z Francji.Bardzo proszę o wasze opinie.Pozdrawiam Edytowane przez Mediesel
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm ciekawe, Ja też nie mam. Na pewno jak był montowanych jak fabrycznie montowany był hak holowniczy.

PZDR>

Opublikowano
sprawa jest dziwna, nie wiem w jakich wersjach to było, ale jaki byś błotnik do przodu nie kupił, każdy ma otwory na kierunki :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano
Hmmm ciekawe, Ja też nie mam. Na pewno jak był montowanych jak fabrycznie montowany był hak holowniczy.

ja mam fabryczny hak, a kierunków nie mam :P

Opublikowano
a ja nie mam bo uciąłem, z tego co patrze na realoem, to nie było :)

Henryk Reyman

Opublikowano
A zapytam,czy ktoś z was mili drodzy posiada BMW E30 z roku 1987 już na szerokiej lampie i może orientuje się czym się rożni samochód z tego rocznika a z lat 1989-1990
Opublikowano

I jeszcze jedna sprawa.W tym BMW jest klimatyzacja,ale jest coś dziwnego,otóż:

Nad popielniczka tam gdzie w zwyczajnych E30 jest puste miejsce,tam jest duża kratka,wygląda na fabryczną (jest wkomponowana w tunel),po włączeniu tej,że klimatyzacji załącza się tam(wewnątrz tej kratki) wentylator(buczy),to jest jedna sprawa.I co jeszcze jest przycisk do załączania klimatyzacji z narysowaną na nim śnieżynką,we wszystkich E30 z klima,jest przycisk do załączania klimy i przycisk załączający recyrkulacje powietrza w kabinie,(czyli powinny być dwa przyciski jest jeden.Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź VIN tego samochodu to będziesz wiedział czy ta klima jest oryginalnie zamontowana.

A co do kierunków to ani poprzednie E30 z '90-ego roku ani obecne z '91-ego nie maja kierunków z boku.

Opublikowano
Dziwne ja mam touringa z 91 roku i mam kierunki w błotnikach z kolei kolega ma 1.8 też touringu z 90 roku i nie ma, o co z tym chodzi.
Opublikowano
myślę że zawsze były podwójny.

Henryk Reyman

Opublikowano
Dziwne ja mam touringa z 91 roku i mam kierunki w błotnikach z kolei kolega ma 1.8 też touringu z 90 roku i nie ma, o co z tym chodzi.

No ja też nie wiem o chodzi z tymi bocznymi kierunkami, zawsze myślałem że w E30 fabrycznie nie było i ludzie sobie je dorabiali z E36. Sam nawet się zastanawiałem czy nie zrobić sobie kierunków z boku bo łatwiej by było przepychać się w korkach.

Opublikowano
jak wpisałem swoje e30 88 rok, to pokazuje że są, a ich nie ma :D

Henryk Reyman

Opublikowano

Do września 1987 r. wąska, od października 1987 r. szeroka.

Kierunkowskazy w błotnikach bywały i w wąskiej, i w szerokiej.