Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW E36. Zastanawiam się nad wymianą zderzaka przedniego. Ma być agresywny, ale lekki w wyglądzie. A i bez obciachu. Czy może zostać przy orginale? Czekam na ciekawe linki.

Dzięki.

Opublikowano
zostań przy oryginale albo załóż cały m-pakiet :D ale to trochę kosztuje...
Opublikowano
Ja z doświadczenia wiem że zamienniki i laminaty są bardzo kruche. pomyśl jakie będą koszty naprawy i malowania uszkodzonego zderzaka(ja miałem delikatne pukniecie i zamiennik się rozsypał w mak), a oryginał potrafi znieść dużo więcej. Oczywiście odpukać.... ale ja już posiadam 3 zderzak, każdy malowany. Może to pech ale teraz mam oryginał i przetrwał spotkanie z rozszarpaną oponą od tira która leżała na drodze. zamiennik by tego nie przeżył, a w oryginale urwały się tylko kratki a na lakierze nie ma nawet ryski.
Opublikowano

co do malowania, naprawy i nie chodzi tu o sam zderzka wszystko robię sam: :lol: prócz elektroniki :?

Może i ten zderzak z M pakietu byłby fajny, ale nie mam zamiaru wymieniać tylnego bo mi się podoba. mam ładnie pomalowany i pięknie wpasowny tłumik dedykowany z owalną końcówką 145×75mm firmy ulter. Powiecie mi teraz co myślicie o takim połączeniu przód M- Pakiet tył zwykły? Jak takie połączenie będzie odebrane w śród specjalistów :)?

Opublikowano
Praktyczny i wytrzymały, zwłaszcza jak moje BMW służy mi na co dzień. Każdy zna polskie dziury na drogach i koszty z tym związane :mad2:
Opublikowano
ja mam przedni zderzak m pakietowy nie oryginalny i jest wszystko ok. Jak ktoś ma auto zglebione na to nic dziwnego że siadają zawieszenia i urywają się zderzaki
Opublikowano
ostatnie pytanko co do zderzaka z M- Pakietu. Jak wygląda mocowanie tego zderzaka? Jest takie same jak w orginale, czy potrzebne są jakieś udoskonalenia?
Opublikowano
ładny, ale lepiej dołożyć 100 i kupić używany oryginał moim zdaniem, będzie pewność że pasuje idealnie.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Podepne sie bo szkoda smiecic.

Może ktoś juz szedł tą droga i pomoże.

Mam w e36 323 z '96 zderzak zwykly poliftowy i musze go wymienić (palnąłem 2 psy...)

Mam zamiar zakupić to http://moto.allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e36-91-98-m3-m-pakiet-sedan-i2156743600.html ,niby pisze ze pasuje do zwyklego modelu ,ale wole sie upewnic, wkoncu trzeba to polaczyć z halogenami (nie wiem jak ramki) tunele do tarcz , nadkola ,slizgi.

Oryginał m3 badz mpakiet jest drogi i stan tych co widzialem jest podobny do mojego po tych psach...

Nie chce kupowac takiego jak juz byl bo raz ze bedzie uzywany i cena okolo 250 za zapuszczony...ten bedzie mi sie podobal no i bedzie nowy.

Prosze o pomoc ,może ktoś to przerabiał.

nie jedź szybciej niż myslisz...
Opublikowano
kupiłem podobny. ale nie powiem ci nic o tunelach i halogenach bo jesz ich nie zamontowałem. reszta fajnie pasuje. nie było problemu z mątażem do mojej 320 z 91r.