Skocz do zawartości

poziom plynu w chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak to jest z tym poziomem plynu e chlodnicy mam e-34 z 89r silnik ten 12v jeszcze i tam jest przy chlodnicy zbiorniczek wyrownawczy, zmienilem plyn i teraz nie wiem dokad ma byc zalany jest tam na srodku kreska z napisem COLD co to oznacza ? "zimny" ? czy ten plyn jak juz sie zaleje to on ma nie zmieniac swojego poziomu ? chodzi mi o to ze jak sie nagrzal to troche pociagnol jeszcze plynu i dolalem a teraz jest za duzo chyba
Opublikowano

Witam

Po napelnieniu i odpowietrzeniu ukladu ,na zimnym silniku ma byc wlasnie poziom na tej kresce ,lub troche powyzej jest dopuszczalne.

pozdrawiam

Opublikowano
Jeżeli układ jest drożny to nadmiar płynu powinien Ci wypluć przez wężyk obok prawego przedniego koła.
Opublikowano
Jeżeli układ jest drożny to nadmiar płynu powinien Ci wypluć przez wężyk obok prawego przedniego koła.

Dokladnie tak, zalalem kiedys za duzo i nadmiar zostal ze tak ladnie powiem "usuniety" z ukladu i teraz jest na poziomie COLD

Opublikowano
Sluchajcie wlasnie mam ten sam problem w E-39 2.0 97r wymienialem obudowe termostatu i teraz raz poziom jest taki raz taki raz spuszczam raz dolewam!! nie wiem jak ma byc!!! a jak na zimnym zrobilem do kreski kalt to pozniej bylo za duzo!!!!! :mad2:
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
... Kingfox - i tak ma być - uzupełnij na zimnym do kreski COLD - nad nią jest luz dla pracy cieczy , płyn pracuje i jak ma luz nad tą kreską to jest OK ....
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
"MISIEK" teraz to juz wszystko jasne wielkie dzieki!!
BMW a to dobre jest!!!!!