Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, macie jakies doswiadczenie zwiazane z tym modelem? Co możecie ogolnie powiedziec o tym modelu? Jak prezentuje sie na tle konkurentów: Porsche Cayenne, Mercedes ML, Land Rover?
Opublikowano

X5 to jedyny model, który zatrzyma mnie przy firmie BMW. Jeździłem nim około miesiąca. Jest kapitalny. Idealne połączenie terenówki i sportowego samochodu. Mimo nie najnowszej lińii nadwozia (co w przypadku BMW może być tylko plusem) silnik 4.8 i wyposażenie powodują prawdziwą "radość z jazdy". Nie miałem okazji przetestować słabszych silników.

Jedynym porównywalnym samochodem tej klasy jest Volvo XC90. Cała reszta (z ML na czele) nie dorasta tej dwójce do pięt.

Pamiętaj tylko że X5 to samochód szosowy i do lekkiej jazdy terenowej. Jeżeli potrzebujesz autko do cięższego terenu czy ciągania przyczepy z łodzią to lepsza będzie Toyota Land Cruiser 100.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Blokady mechanizmu nie ma, X5 tj SUV (sport utility vehicle) czyli mówiąc gwarą bulwarowiec. Ma jakąś elektroniczną pierdółkę, ale już dokłądnie nie pamietam jaka, musze sprawdzić bo gdzieś to mam.

p.s. widziałem kiedyś x5 na żywo w cięższym terenie - NIEPOROZUMIENIE, range rover objeżdżał ją z której strony mu sie podobało.

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Śmigam X5 3.0d :wink:

Napędowi w X5 najbliżej do haldex'a, w XC90 tez jest haldex.

Baliśmy się, że silnik 3.0d będzie za słaby w X5 (przyp. 218 KM) ale bardzo się myliliśmy, w takiej pseudoterenówce sprint do setki zajmuje 8,2s i to wystarcza, skrzynia autmat ze Steptronic - dla mnie świetna , chętnie wrzuciłbym do swojej 330Cd :mrgreen:

Auto w teren (ciężki) raczej się nie nadaje :wink: Wcześniej był Land Cruiser i tamtym można było jeździć wszędzie :mrgreen: Ja mówie na to auto - takie E39 na dużych kołach :twisted2:

Z samochodów, które wymieniłeś to wybrałbym Range Rover'a :modlitwa: Świetny i tyle... Na drugim Porsche (Turbo 450 KM) , a do "jeżdzenia" - wywieź, przywieź załaduj najlepsze jest 3.0d :norty: w BMW

Polecam również Webasto :cool2:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano
Śmigam X5... Ja mówie na to auto - takie E39 na dużych kołach :twisted2:

heh to samo powiedział mechanior co robi BMW - że jest to auto na zawieszeniu jak w E39 tylko na wiekszych i cięższych kołach i nie za długo podobno wytrzymuje (stało do naprawy na placu jak byłem)

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Śmigam X5... Ja mówie na to auto - takie E39 na dużych kołach :twisted2:

heh to samo powiedział mechanior co robi BMW - że jest to auto na zawieszeniu jak w E39 tylko na wiekszych i cięższych kołach i nie za długo podobno wytrzymuje (stało do naprawy na placu jak byłem)

gadanie mechaniorów...jak w całości auta rzadko widza to tak gadaja :mrgreen: Zresztą...jakie auto wytrzymuje na naszych drogach :wink:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

Opublikowano
I jeszcze jedno, słyszałem, że Cayenne radzi sobie o wiele lepiej w terenie od X5, co o tym sadzicie, jezdzic ktos z Was Cayennem, chociaz jako pasazer? Ciekawi mnie ten model.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kiedyś w Top Gear stwierdzili że X5 jest lepsze od Cayenne.

Porsche chciało zrobić samochód który dobrze jeździ na szosie i w terenie. BMW nie zawracało sobie głowy terenem. I dlatego, w odróżnieniu od Cayenne, przynajmniej na szosie jeździ dobrze... :mrgreen:

Tylko że Top Gear traktuję trochę z :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i