Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem wczoraj wracając z zakupów auto zgasło. Chwili zapalił na gazie bo ciepły (sekwencja). Dzisiaj rano próbując zapalić tylko kręci nie włącza się pompka paliwa wyjąłem ją i podłączyłem do akumulatora bezpośrednio i brzęczy i ciągnie więc sprawna podłączając do kostki nie działa. Gdzie mógł zniknąć prąd czy jest jakiś bezpiecznik czy moduł który za to dopowiada. A na gazie zimnego nie potrafię odpalić. BMW 1991 520 24V 150 KM. Proszę o pomoc. można także pisać na pocztę [email protected] :cry2:
Opublikowano
sprawdzałeś bezpiecznik pompy? 23 numer chyba z tego co pamiętam..

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod maską i pod siedzeniem styłu .podobno jest jeszcze jakiś moduł odpowiadający za pompę paliwa tylko nie wiem który to :(
Opublikowano
tak dokładnie jak kolega wyżej napisał. było już o tym na forum więc poszperaj i na pewno znajdziesz.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Podłączałem bezpośrednio pompkę do akumulatora i chodzi ok burczy. do kostki cisza. sprawdziłem pomarańczowy przekaźnik z prawej tam gdzie komp czyli pierwszy , potem mam niebieski i biały (biały od strony silnika). To który może odpowiadać za pomę paliwa. Pomocy auto stoi a elektrycy zaraz chcą kupe kasy za dzieńdobry
Opublikowano
Motronic bezpośrednio włącza przekaźnik mieszczący się w e-box (po prawej gdzie komp) a ten zapodaje napięcie na bezpiecznik 23 a z niego już bezpośrednio do kostki przed pompą.Sprawdź czy jest napięcie na bezpieczniku 23.Jeśli nie ma to do sprawdzenia przekaźnik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niebieski,środkowy-przekaznik pompy

Iskra na świecach jest?

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Skoro na gazie chodzila to pewnie iskra jest. Byla proba zdjecia/zwrcia klem, zeby zrestowac komputer?

btw. w takim przypadku tez mozna odpalic samochod od razu na gazie. W wiekszosci instalcji wystraczy wcisnac przycisk od przelaczania gaz/pb przed przekreceniem kluczyka i tak odpalac. Jednak grozi to zamarznieciem reduktora a nawet uszkodzeniem instalcji, gdy silnik jest zimny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie auto działa okazało się że pompa paliwa raz działa potem 100 razy nie działa. Jak testowałem na krótko to ok a w baku nie. Kupiłem nową ze sklemu za 140 zł i działa jak ta lala. dziękuję za rady. Można na was liczyć :) :) jeszcze raz DZIĘKI !!! :P