Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nigdzie nie mogłem znaleźć info więc zapytam... Mam 330D przedlift-a z Mpakiem I. W VIN jest:

S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS Sportowe dostosowanie podwozia

P337A M SPORTS PACKAGE M Pakiet sportowy

S715A M AERODYNAMICS PACKAGE Pakiet areodynamiczny M

Wymieniając amortyzatory nie rozkodowałem jeszcze VIN-u i założyłem totalną serię: tył Kayaba, przód Meyle.

Autko miało i nadal ma olbrzymi prześwit z przodu. Tak to wygląda na zdjęciach: http://img204.imageshack.us/img204/2193/20111031200.jpg

Tył natomiast wygląda OK - prześwitu nie ma - opona równo z nadkolem, na 17".

Tutaj moje pytanie: Jak sprawdzić czy prześwit jest odpowiedni - są gdzieś w sieci wysokości na serii i mpaku? Jaki powinien być prześwit w Mpaku I?

Opublikowano

Widzę, temat umarł;)

Mam pytanie: Czy sprężyny Eibach pro kit z E46 320D będą pasować do 330D? Wiadomo silnik cięższy więc troszkę bardziej siądzie, ale są jakieś przeciwwskazania stosowania tych sprężyn w moim aucie?

Pozdrawiam,

Opublikowano
Miałem takie sprężyny, tylko że dedykowne do 318i miały troche opuścić auto. Niestety po zamontowaniu auto obsiadlo dość znacznie i nie przyjemnie się odbijało na niezbyt gładkich trasach. Pojawił się problem progów zwalniających trzeba było bardzo delikatnie przez nie przejeżdzać - inaczej gubiłem za każdym razem gniazdo do lewarka. Najlepiej zainwestować w seryjny m-pakiet, ma krótsze spręzyny i amorki. Wszystko w temacie.
Opublikowano

Rozumiem, dzięki za odpowiedź.

Teraz już mam mętlik w głowie... Auto wygląda jak koza, a ja chciałbym opuścić przód w granicy rozsądku - tak bym mógł pokonywać progi zwalniające i by nic nie dobijało.

Mam pytanie: Czy ma ktoś może zdjęcia jak siedzi totalna seria w 330D, a jak seryjny M-technik?

Zastanawiam się w tym momencie nad: Ori M-Technikiem na przód (dość kosztowna opcja), Eibach PRO Kit, albo ewentualnie H&R. Wszystko wrzuciłbym tylko i wyłącznie na przód - tył jak dla mnie jest idealny. Mam 2cm prześwitu między kołem a nadkolem.

Pozdrawiam

@EDIT:

Żeby nie być gołosłownym, tak to mniej więcej teraz wygląda. Sory za fatalną jakość - chciałem tylko pokazać jak stoi. Felgi pomieszałem bo akurat 2 były prostowane.

http://img651.imageshack.us/img651/595/20111031196.jpg

Opublikowano

sam jestem ciekaw bo nie umiem odróżnić sportowego dostosowania, mpkaietu ( I czy II gen ) od mtechnika

jak i poszczególnych możliwości zakupu któregoś z w/w zawieszeń

co do zdjęcia to bym polemizował czy to standard springi i amory bo jak widzę na zlotach e46 ( 320d ) 2002r na seri org tyle na r16 to stoją wyżej

to na zdjęciu bardziej przypomina moje sportowe dostosowanie podwozia

• Członkowie klubu
Opublikowano
sam jestem ciekaw bo nie umiem odróżnić sportowego dostosowania, mpkaietu ( I czy II gen ) od mtechnika

jak i poszczególnych możliwości zakupu któregoś z w/w zawieszeń

Poczytaj temat

viewtopic.php?p=776949#p776949

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png