Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Musiałem wymienić chłodnice w swojej e39, 523i 1999r. I po odpowietrzeniu ten dolny wąż z lewej strony jest chłodny, mimo że wskaźnik temperatury jest w pionie. drugi górny wąż jest ciepły. Czy tak ma być? Czy coś jest nie tak, może źle odpowietrzone? Proszę o sugestie, porady. :(

MatrixXXL

523i 99r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i masz dobrze.Tak powinno byc.

Wskazówka w pionie i dobre ogrzewanie.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Witam

Prawdopodobnie termostat ci sie nie otworzyl bo jest za zimno, i nie poszlo na caly obieg,pracuje na malym obiegu,jak masz w pionie wskazowke i ogrzewanie wewnatrz to wszystko jest w porzadku. :cool2:

Opublikowano
kolego bez paniki, jak napisali koledzy wcześniej przy tak mroźnych warunkach jakie mamy gorący ten wąż nie będzie, ja dzisiaj zrobiłem trasę Poznań --> Kołobrzeg i wąż był tylko delikatnie ciepły po zakończonej trasie, a komp pokazywał temperaturę 91-92'C
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Jak autko osiągnie pion to na początku ma ok 75st. Po jakimś czasie osiągnie 90st i trzeba długo czekać by otworzył się termostat jak wogóle się doczekamy. Ponieważ przy tych mrozach+pęd powietrza dużo ciepła oddaje sam blok silnika, nagrzewnica itd. A więc nawet jeśli termostat się otworzy to na chwilkę i to tylko lekko się rozchyli. Bo on nie działa na zasadzie on/off