Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,odpaliłem auto po 3 dniach stania na mrozie. po wyjechaniu z parkingu autem zaczeło bardzo trząść tak jakby w przodzie nie było amortyzatorów. po wyjsciu z auta opadniety był lewy przod tak jakby opona tarła o błotnik. po kilku godzinach auto sie podniosło, odpaliłem je i przejechałem kawałek i było to samo. czy to moze byc wina mrozu,czy raczej amortzatory do wymiany. niedawno był przegląd i facet powiedział ze za nie długo wahacze w przodzie bedą do wymiany, ale podbił. czy to możliwe zeby amortyzatory zamarzły,albo te wahacze juz padły? Przejechałe nim w takim stanie 10km i nic sie nie poprawiło.
Opublikowano

Hej, mam to samo. Auto twarde jak diabli.

Miałem to też w E34 po prostu amortyzatory zamarzły z mrozu !!!

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Witam.Mój szwagier też miał problem z jednym amorem z przodu poprzedniej zimy,mimo że na jesień robił test amortyzatorów i było ok.Poprostu zamarzł i jak postał u mnie w ciepłym garażu to się poprawiło ale tylko do następnego przymarżnięcia.Konieczna była wymiana amortyzatorów.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
U mnie w seacie zamarzl lewy tyl , jak jade samochodem to plecy i glowa bola jak diabli. W poludnie odpusci i jest miekko chociaz nie do konca , a na wieczor znow to samo prawy tyl stoi normalnie , a lewy opona w nadkolu sie prawie chowa ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zamarznięty amortyzator jest do wymiany.

Ja polecam sachsa. Oczywiście do seryjnego zawieszenia.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

W moim tez zamarzły amortyzatory i dodatkowo servo hamulcowe.O ile z amorkami jest twardo ale można jeździć to już bez hamulców nie :(

Ściągnąłem z 0,5L wody z serva ale to jeszcze nie wszystko bo ponownie lekko przymarzło.

Przy wymianie amorków na Sachsy ściągnę resztę wody jak odmarźnie.

Opublikowano

Wymontowałem serwo i okazało się że woda zamarzała w drugiej komorze.Wodę usunąłem ,sprężynę i mechanizmy wewnątrz nasmarowałem cx-80.

Serwo ponownie działa poprawnie.