Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dziwną sytuację dotyczącą centralnego, konkretnie chodzi o to ze jak go zamykam z kluczyka, po chwili się otwiera i dopiero za drugim razem jak go zamknę to pozostaje juz w pozycji zamknięte, muszę też dodać ze czasami zamyka sie za pierwszym razem.

Kożystając z okazji może ktoś mi podpowie, kiedyś przeglądałem wontek na temat sterowania centralnego z pilota, jak wpiąć sterownik w obwód, nie mogę tego znaleść na forum, może ktoś pomoże.

Opublikowano

Cześć.

Miałem kiedyś taki sam problem i się okazało, że było zwarcie w przewodach na klapie bagażnika. Najprawdopodobniej też masz gdzieś zwarcie.

Opublikowano
To podobno częsty problem w E34. Na lewym zawiasie klapy bagażnika pod takim czarnym plastikiem masz przewody (u mnie tak jest), one czasami się łamią. Oczywiście może być też tak jak napisał Dulas735i. Musisz sprawdzić czy któryś z zamków nie chodzi ciężej, czy się nie blokuje. Warto przy okazji sprawdzić czy się nie grzeje bepiecznik z centralnego.
Opublikowano

Od centralnego są dwa 30 i 31 w tylnej skrzynce ale one z tą szybą nie mają raczej nic wspólnego.

Szyba się nie otwiera bo masz najprawdopodobniej połamane przewody w wiązkach klapy.

Od silnika zamka szyby jest bezpiecznik 37 też w tylnej skrzynce.

Opublikowano
W takie mrozy sprawnie działające zamki w E34 można policzyć na jednej ręce... latem trzeba rozebrać i wyczyścić, a problem ustąpi.
Opublikowano

na palcach jednej reki... czyli ty i kolega? :mrgreen:

Poprzedniej zimy mialem incydent z zamkiem, ktory sie nie zamykal,okazalo sie ze byl oblodzony, moze po myjce, nie pamietam. Po odlodzeniu trzeba bylo jeszcze troche podziałać narzedziami i WD40 i problem ustąpił.