Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Po wyjeciu akumulatora w celu naladowania go,po wlozeniu do samochodu nie chce zapalic tylko słychac takie uderzenia jak by bendix wyskakiwal i przygaszaja kontrolki na zegarach.Prubowałem odpalic z przewodow z drugiego samochodu ale to samo.Moja niunia to 318 benzyna.RATUJCIE Edytowane przez zibi81l-ca
Opublikowano
Kup sobie nowy aku twój jest złom dlatego nawet z przewodów nie chce zagadac ,albo przełóż od kolegi dla 100% pewnosci
Opublikowano

E46 są już na tyle mundre, że jak za mało prundu jest, to nawet nie zarzęzi rozrusznikiem. Po prostu nie i już. Widocznie Twojemu aku już nawet ładowanie nie pomaga. U mnie, na szczęście, samo przeniesienie aku do domu na noc pomogło.

Nowy rozsądny aku (nie Bosch ani Centra) typu Dynamix czy Master to zaledwie 200 złm tragedii nie ma. Dobierz taki 60-64 Ah i >500 A prądu rozruchowego - powinien w zupełności wystarczyć.

Opublikowano

można sprawdzić aku miernikiem, np. w sklepie. pewnie będzie do wymiany. ja ze swojej strony nie powiem nic złego na centrę futurę.

katalogowo do 318 jest 55 albo 70 Ah - silnik m43.