Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy moze ktos wie , jaki jest kod w pilotach e39 ? Staly czy zmienny ? Mam pilot ala scyzoryk, raczej nie jest oryginalny. Znalazlem na allegro piloty samokopiujace / samouczace na kod staly 433mhz . Bedzie to pasowac ?
Opublikowano

Ale mówicie w końcu o pilocie czy o kluczyku bo jeden pisze kluczyk drugi o pilocie a link jest o pilotach ?

Jesli chodzi o te piloty możne by podeszły nie mam pojęcia cena nie jest wygórowana aby sprubowac ale jesli chodzi o kluczyk do bmw sory panowie tylko serwis

Opublikowano
http://allegro.pl/kluczyk-pilot-bmw-3-5-7-x3-e34-e36-e38-e39-e46-e53-i2084993475.html Tu jest firma która dorabia kluczyki i niżej jest częstotliwość i zgadza się z tym pilotem uniwersalnym z allegro, czyli 433,92 MHz. Chyba się skuszę i zamówię tym bardziej, że cena jest śmieszna.
Opublikowano

Czestotliwosc to raczej napewno 433 bo na innym forum juz mi podpowiedzieli, ale teraz ciekawi mnie , czy kod jest staly czy zmienny. Wiekszosc tanich alarmow z allegro ma kod zmienny i pisza, ze to dlatego, aby nikt nie skopiowal pilota, nie podkradl fal itd. Wiec tu sie troche pogubilem.

ps. A chodzi mi oczywiscie o sam pilot i sam centralny zamek.

Opublikowano

E39 rok 96. Pilot do centralnego zamka mam raczej dokladany przez poprzedniego wlasciciela .

Te uniwersalne piloty z allegro prawie lub nawet wszystkie sa ze stalym kodem.

Opublikowano
No to kupie sobie ten pilocik, bo kasa mala. Dziwne ze gdy napisalem zapytania do okolo 10-ciu sprzedajacych, to kazdy odpisywal, ze nie wie, nie da pewnosci itd. Jakby sie kompletnie nie znali . Jeden napisal, ze jak nie bedzie dzialac, to bez problemu moge zwrocic i odda kase.
Opublikowano
Ok, jeden sprzedawca odpisal mi ze jednak zadziala..Jeszcze poczekam do jutra, bo mam znajomego od dorabiania kluczy, ktory da mi znac jutro po swoim wywiadzie i pewnie jutro zakupie ...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Np osoby siedzace na forum elektroda , ktore mialy podobno spore doswiadczenie, dodatkowo znajomy z punktu dorabiania kluczy, gdzie ma stycznosc na codzien z dorabianiem kluczy, pilotow itd ...

Kasa za pilot strasznie mala, zaryzykowac mozna, ale mi sie jakos odechcialo ....

Opublikowano
,niby cena mała ale za 500pln to bym zrezygnowal bo w bmw dorobienie kluczyka wraz immobiliserem kosztuje u mnie jakies 600-700pln w przeliczeniu z funtow wiec moze warto zapytac w bwm bo dac okolo 200pln wiecej za ORGINALNY luczyk to nie duzo,
  • 1 rok później...
Opublikowano
a ja mam takie pytanie mam teraz kluczyk 6986585-01 jeśli chce dorobić drugi i kupie na allegro klucz 6986585-02 da sie go podkołować ? czy ta końcówka ma jakieś znaczenie ?
Bayerische Motoren Werke