Skocz do zawartości

530da Nie gaśnie podświetlenie skrzyni dlaczego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Zauważyłem ostatnio ze pali mi się cały czas podswietlenie skrzyni biegów.Czyli cały czas podświetla D N R itd. Nawet gdy auto jest zamknięte i wszystko gaśnie i jest ok oprócz tego podświetlenia skrzyni.Powiem tez ze komputer sygnalizuje mi wciąż nie zamknięty bagażnik w czasie jazdy.Jeszcze do tego nie doszedłem bo wszystkie kable mam dobre.Czy to może mieć związek??
Opublikowano
Raczej związku nie ma...u mnie również świeci się kontrolka po zgaszeniu i zamknięciu auta to chyba normalne. :wink:
Opublikowano
Witam!!! Zauważyłem ostatnio ze pali mi się cały czas podswietlenie skrzyni biegów.Czyli cały czas podświetla D N R itd. Nawet gdy auto jest zamknięte i wszystko gaśnie i jest ok oprócz tego podświetlenia skrzyni.Powiem tez ze komputer sygnalizuje mi wciąż nie zamknięty bagażnik w czasie jazdy.Jeszcze do tego nie doszedłem bo wszystkie kable mam dobre.Czy to może mieć związek??

Wydaje mi się że świeci ci co najwyżej dioda przy literce P, bo na pozostałych biegach nie wyjmiejsz kluczyka ze stacyjki, a co za tym idzie nie zamkniesz samochodu :D .

To normalne. Dioda ta gaśnie po ok. 15 minutach.

Pozdrawiam.

Opublikowano
...u mnie w ogóle nie gaśnie i świeci cały czas, Podswietla wszytskie te literki.Co do tej klapy bagażnika by mi ktos moze cos doradził??
Opublikowano
Co do bagażnika to prawdopodobnie masz uszkodzoną wiązkę w peszlu na łączeniu klapy z karoserią.To bardzo częsta usterka.
Opublikowano
...u mnie w ogóle nie gaśnie i świeci cały czas, Podswietla wszytskie te literki.Co do tej klapy bagażnika by mi ktos moze cos doradził??

Jak zamknąłeś auto i wróciłeś po ok pół godziny nadal świeciło? Co do bagażnika tak jak Maciek pisał sprawdź wiązkę kabli. Lubią się przerwać. Miałem to samo. Powodzenia :D

Opublikowano
Wiazke sprawdzałem juz dawno temu i wszytsko było ok dlatego napisałem ze nie moge sobie z tym poradzic.To podswietlenie swieci cały czas cała noc itd.
Opublikowano

Obstawiałbym na jakieś zwarcie w instalacji tylko gdzie szukać?

Może jakieś przekaźniki się zawiesiły?

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Co do bagażnika to prawdopodobnie masz uszkodzoną wiązkę w peszlu na łączeniu klapy z karoserią.To bardzo częsta usterka.

u mnie tez swieci ale gasnie po zamknieciu auta ona gasnie po kilanastu minutach to jest normalne

Opublikowano

u mnie tez swieci ale gasnie po zamknieciu auta ona gasnie po kilanastu minutach to jest normalne

Tak to jest normalne, ale kolega napisał kilka postów wyżej, że jemu świeci całą noc itd, a tak nie może być :nienie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Co do tej klapy bagażnika by mi ktos moze cos doradził??

w moim Touringu jak za słabo domknę tylną szybę to też się pojawia komunikat, jedynym rozwiązaniem jest mocniejsze przy*****ie szybą i wtedy jest ok :D