Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie czy można wymienić tylko bebechy kluczyka? Chodzi o to że mój jeden kluczyk jest zajechany i mnie drażni, a na ebayu można czasem wyrwać tanio takie obudowy.

kluczyk mam taki http://www.ebay.ie/itm/BMW-1-3-5-SERIES-E87-E90-E91-E92-E60-E61-REMOTE-KEY-FOB-/390382403664?pt=UK_Cars_Parts_Vehicles_Other_Vehicle_Parts_Accessories_ET&hash=item5ae49ac050

dzieki

łukasz

Opublikowano
Myślę ,że wystarczy wyjąć środek i przełożyć do nowej obudowy . Wiem ,że można również programować te kluczyki do swojego auta ale to już bardzo drogo wychodzi . Oto link do takiego kluczyka ( obudowy ) http://allegro.pl/klucz-kluczyk-bmw-smart-smartkey-x1-x3-x5-1-3-5-6-i2061915775.html
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
No ale ja mam dwa kluczyki jeden wygląda jak nowy drugi zajechany i chce przełożyć tylko bebechy. 200zł to drogo za taką używkę na ebayu w dobrym stanie są po 20funtów jak się trafi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę ,że wystarczy wyjąć środek i przełożyć do nowej obudowy . Wiem ,że można również programować te kluczyki do swojego auta ale to już bardzo drogo wychodzi . Oto link do takiego kluczyka ( obudowy ) http://allegro.pl/klucz-kluczyk-bmw-smart-smartkey-x1-x3-x5-1-3-5-6-i2061915775.html

Kiedyś czytałem taką informację, że każdy samochód w fazie produkcji ma zaprogramowaną elektronikę (immobilizer itd) 10 kluczy. 2 dostajemy z samochodem a pozostałe 8 pozostaje w pamięci serwera BMW. Jak klucz zgubimy lub zostanie zniszczony poprzez autoryzowany serwis centrala BMW umożliwia zaprogramowanie kolejnego ze swojej pamięci. Zapewne zostaje też skasowany ten zgubiony. Wątpię aby serwis autoryzował (programował) część która nie została u nich zakupiona.

Co do przełożenie nie wiem czy to możliwe, ale trzeba wziąć pod uwagę fakt że w kluczach niektórych firm np VW chip (wielkości małej fasolki) odpowiedzialny za immobilizer jest trwale zatopiony w plastikowej obudowie klucza i bez uszkodzenie praktycznie nie da się go wydostać, być może w BMW jest inaczej. Ale możliwe jest też, że przy przekładaniu trwale uszkodzisz stary, a nowy nie będzie działał.

Opublikowano
Kluczyk można zawsze dorobić nie mieszając w to serwisu : najpierw kupujemy surówkę na ebay Uk ale kluczyk musi być otwarty potem podłączamy się pod puszeczkę znajdująca się po lewej stronie pod kierownicą w środku znajduje się uklad scalony z niego zczytujemy dane i programujemy nowy kluczyk potem go 'zamykamy" i wszystko racze działa -napewno odpalimy auto.Wszystko opisałem oczywiście w wielkim skrucie :D i tak aby ktoś "zawodowo nie zajmował się dorabianiem kluczyków"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kluczyk można zawsze dorobić nie mieszając w to serwisu : najpierw kupujemy surówkę na ebay Uk ale kluczyk musi być otwarty potem podłączamy się pod puszeczkę znajdująca się po lewej stronie pod kierownicą w środku znajduje się uklad scalony z niego zczytujemy dane i programujemy nowy kluczyk potem go 'zamykamy" i wszystko racze działa -napewno odpalimy auto.Wszystko opisałem oczywiście w wielkim skrucie :D i tak aby ktoś "zawodowo nie zajmował się dorabianiem kluczyków"

To robota raczej dla dla McGayvera (jeśli przekręciłem nazwisko to przepraszam zainteresowanego) :D

Opublikowano
No ale ja mam dwa kluczyki jeden wygląda jak nowy drugi zajechany i chce przełożyć tylko bebechy. 200zł to drogo za taką używkę na ebayu w dobrym stanie są po 20funtów jak się trafi.

Co to jest 200 zł . Jeśli w ASO dorobienie nowego z programowaniem kosztuje prawie 3.000 zł . 9 takie informacje dostałem od ASO w Olsztynie .

Nie trzeba niczego programować i nie ma nic wtopionego . Przekładasz obudowę i po sprawie . Podałem przykładowy link do oferty . Można poszukać tańszych . Kiedyś widziałem u gościa cały blat takich kluczyków i sprzedawał je po 50 zł . Trzeba trafić na dobrą aukcje .

Ja równiez miałem zdarty ale tylko znaczek na jednym kluczyku i kupiłem na allegro dwa emblematy za 4,5 zł blaszane i po przyklejeniu wygląda jak nowy :cool2:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Co to jest 200 zł . Jeśli w ASO dorobienie nowego z programowaniem kosztuje prawie 3.000 zł . 9 takie informacje dostałem od ASO w Olsztynie .

Nie trzeba niczego programować i nie ma nic wtopionego . Przekładasz obudowę i po sprawie . Podałem przykładowy link do oferty . Można poszukać tańszych . Kiedyś widziałem u gościa cały blat takich kluczyków i sprzedawał je po 50 zł . Trzeba trafić na dobrą aukcje .

Ja równiez miałem zdarty ale tylko znaczek na jednym kluczyku i kupiłem na allegro dwa emblematy za 4,5 zł blaszane i po przyklejeniu wygląda jak nowy :cool2:

No wiesz ja potrzebuje tylko obudowę środek mi nie potrzebny. No emblemat też wymieniłem ale na przycisku jednym mam trochę zdarte to aluminium. 3 tys to lekkie przegięcie.

Opublikowano

["Jeśli w ASO dorobienie nowego z programowaniem kosztuje prawie 3.000 zł "]

nie jest tak żle.W Katowicach zamówienie klucza, wpisanie nowego i wyrzucenie nieistniejącego wz komputera to ok 970 zł

Pozatym- ciekawa akcja- "na samochody pow 4 lat- duże rabaty.Np wymiana kolektora w 330d to tylko 1700 zł- warto popytać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Robiłeś to, czy tylko słyszałeś. Jeśli robiłeś to opisz jak rozebrać obudowę nie uszkadzając jej , ale też tak aby dała się złożyć po przełożeniu elektroniki.

Opublikowano
W kluczyku jest coś w rodzaju akumulatorka ,który się ładuje gdy jest używany w aucie dlatego w instrukcji zalecają aby zapasowy kluczyk co kilka miesięcy używać w celu podtrzymania naładowania kluczyka . Nie wymienisz barerii bo jako takiej jej tam nie ma .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystkowiedzących jest dużo, ale jak przychodzi do konkretów to cisza.

Wg mnie klucz jest nierozbieralny (bez uszkodzenia). Osobiście miałem taki wypadek: jakieś dwa lata temu klucz został uprany w pralce razem ze spodniami, a potem wysuszony (dalej w kieszeni spodni) w suszarce. Do dziś działa bez dodatkowych zabiegów. Na oko wygląda, że obudowa jest hermetyczne zespolona w jedna całość i bez uszkodzenie nie da się jej rozebrać tak jak rozbiera się klucze innych marek z wymiennymi bateriami.

Opublikowano

Tego kluczyka się nie da rozebrać, no chyba, że rozciąć, jedynie co to można wymienić znaczek BMW, ewentualnie kupić sobie na allegro i zakodować, niekoniecznie w ASO.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
A tak nawiasem jak rozebrac taki kluczyk,bo chce wymienić baterie i nie chcę go skancerować?

Jeśli masz opcję KEY LESSGO (obsługa bez kluczykowa) to w kluczyku jest duża płaska bateria jak najbardziej wymienna. Należy wyciągnąć kluczyk z pilota i ukaże nam się miejsce na podważenie pokrywy dolnej części pilota. Natomiast w opcji bez KEY LESSGO w kluczyku jest akumulatorek ponoć nie wymienny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego kluczyka się nie da rozebrać, no chyba, że rozciąć, jedynie co to można wymienić znaczek BMW, ewentualnie kupić sobie na allegro i zakodować, niekoniecznie w ASO.

Pzdr

Domyślam się, że jesteś tego pewny, a zatem czy możliwe jest zaprogramowanie klucza używanego, czyli takiego który był już przypisany do innego samochodu?

Opublikowano
Skoro ktoś to sprzedaje to pewnie da się to zakodować, nie wiem kto to robi, ale pewnie są tacy magicy, aczkolwiek wiele osób na tym forum pisało, że tylko ASO i to koszt ok 700zł.

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro ktoś to sprzedaje to pewnie da się to zakodować, nie wiem kto to robi, ale pewnie są tacy magicy, aczkolwiek wiele osób na tym forum pisało, że tylko ASO i to koszt ok 700zł.
.

NO właśnie - dlaczego tak rzadko piszą Ci którzy dają rady na podstawie własnego doświadczania, a tak często Ci którym się tylko wydaje. Szanowny kolego na allegro można kupić prawie wszystko, co nie koniecznie oznacza, że ma to jakąkolwiek wartość.

Opublikowano
.

NO właśnie - dlaczego tak rzadko piszą Ci którzy dają rady na podstawie własnego doświadczania, a tak często Ci którym się tylko wydaje. Szanowny kolego na allegro można kupić prawie wszystko, co nie koniecznie oznacza, że ma to jakąkolwiek wartość.

No widzisz kolego każdy się stara coś tam pomóc jak może a Ty tylko krytykujesz ostatnio a sam właśnie napisałeś post bez konkretnej porady a stwierdziłeś ogólny fakt o zakupach na allegro co 99% ludzi mających styczność z tym serwisem wie . Nie spinaj sie i wyluzuj . :8)

Wracając do tematu to ten kluczyk z allegro jest właśnie do wersji z konf. dostepem z wymienną bareryjką więc inny niż jest potrzebny .

Programowanie kluczyka używanego się nie uda musi być czysty . Dzisiaj rozmawiałem na ten temat z kolegą który programuje itp. BMW i powiedział ,że na razie takie coś to tylko w serwisie , gdyż bardzo łatwo programując kluczyk z autem dużo rzeczy poknocić i się za to na razie nie zabiera . W serwisie koszt wysoki więc pozostaje stary kluczyk do szafy a wyjąć zapasowy i używać .

Opublikowano

Ciekawe co ten gośc oferuje, bo wygląda na to, że za 1200zł dostajemy nowy kluczyk pasujący do naszego auta, więc chyba jednak się da coś pokombinować

http://allegro.pl/kluczyk-kluczyki-bmw-e60-programowanie-kodowanie-i2030069940.html

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
.

No widzisz kolego każdy się stara coś tam pomóc jak może a Ty tylko krytykujesz ostatnio a sam właśnie napisałeś post bez konkretnej porady a stwierdziłeś ogólny fakt o zakupach na allegro co 99% ludzi mających styczność z tym serwisem wie . Nie spinaj sie i wyluzuj . :8)

Wracając do tematu to ten kluczyk z allegro jest właśnie do wersji z konf. dostepem z wymienną bareryjką więc inny niż jest potrzebny .

Programowanie kluczyka używanego się nie uda musi być czysty . Dzisiaj rozmawiałem na ten temat z kolegą który programuje itp. BMW i powiedział ,że na razie takie coś to tylko w serwisie , gdyż bardzo łatwo programując kluczyk z autem dużo rzeczy poknocić i się za to na razie nie zabiera . W serwisie koszt wysoki więc pozostaje stary kluczyk do szafy a wyjąć zapasowy i używać .

Chodzi wyłącznie o to by ludzie nie pisali niesprawdzonych głupot. Post ma półtorej strony i jak na razie jedna sprawdzona rada - zakup klucza wyłącznie w ASO, a dodatkowo kilkanaście idiotycznych porad, które niczemu nie służą.

Opublikowano
Dzwoniłem do gościa i programuje za 1200zł kluczyk do BMW, więc nie tylko ASO wszechwiedzący "multilab" i nie piszę żadnych niesprawdzonych głupot.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzwoniłem do gościa i programuje za 1200zł kluczyk do BMW, więc nie tylko ASO wszechwiedzący "multilab" i nie piszę żadnych niesprawdzonych głupot.

WYLUZUJ :D

Nie jestem wszechwiedzącym tylko chcącym się dowiedzieć co zrobić, bo też mam uszkodzony jeden z kluczy. Niestety zdecydowana większość porad była typu "kup sobie na allegro" i przełóż wnętrze lub zaprogramuj stary używany klucz. Niestety są one nic nie warte i irytuje mnie czemu ktoś pisze głupoty i wprowadza innych w błąd. Dzięki za Twoja informacja o USŁUDZE za 1200 zł (nawiasem mówiąc drożej niż w jednym z ASO) za zaprogramowanie klucza, ale potwierdza ona tylko moje przypuszczenia, że problem jest jednak poważniejszy.Być może gość ma dostęp do nowych kluczy i potrafi ustalić i zaprogramować odpowiedni kod, czyli robi dokładnie to co ASO. Niestety taki klucz może zostać uznany przez ubezpieczalnię jako nieoryginalny, jeśli BMW nie potwierdzi jego autentyczności, chyba, że gość ma dostęp i do tej bazy i go tam dopisze. Nawiasem mówiąc nie jestem zwolennikiem ASO i o ile jest to możliwe korzystam z alternatywnych warsztatów.

Ciekawe ile kosztuje taka usługa u sąsiadów za Odrą?