Skocz do zawartości

320d niedogrzany silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam

dzisiaj chciałem sprawdzic słynny termostat egr , pozdejmowałem osłony i :shock: termostatu brak

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47N/LHD/N/2002/january/browse/engine/emission_control/

może tak być :?:

nie wszystkie 320d miały chlodniczke spalin wiec i drugiego termostatu pewnie nie będzie

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
panowie wymienilem termostat EGR, niedogrzewa.. leci na pierwsza kreske potem trzyma ,ale nie osiaga 90st. moze zle odpowietrzylem hm?
Opublikowano
raczej masz walniety główny. Ale odpowietrzyć też możesz tak jak to powinno byc zrobione. W sam naprawiam e46 jest opisane albo na forach poszukaj.
szukam
Opublikowano
  • Autor
no to pewnie glowny, pozatym na tym starym egr byl sylikon hah.
Opublikowano
wymień oba termostaty miałem tak samo i po wymianie dwóch termostatów problem znikł jak ręką odjąć
Opublikowano
  • Autor
ok tak tez zrobie;) juz zamowilem firmy wahler dobry wybor?
Opublikowano
raczej nie. Zamienniki termostatów nie śmigają za długo z tego co inni mówili. A na pierwszy montaż BEHR idzie chyba.
szukam
Opublikowano
Warto zapytać w ASO ile kosztują oryginalne części, czasem można się miło zaskoczyć. Ja u Smorawy w Poznaniu dałem ok 130 zł za termostat EGR. Żeby było śmieszniej to u Oszlowca zawołali już 170 zł.
Opublikowano
ok tak tez zrobie;) juz zamowilem firmy wahler dobry wybor?

Tez niedawno zmienilem na Wahler i nie jestem zadowolony.

To moj temat:

viewtopic.php?f=69&t=178500

Zaluje ze nie dolozylem 25zl i nie kupilem oryginalu....

Sprostowanie: sorki, moj termostat to Febi co mnie zmienia faktu ze polecam tylko oryginalny, ktory szedl na pierwszy montaz...

Opublikowano
Panowie a może jakaś Pani się trafi :roll: komu nie dogrzewa jeszcze motórek i chce zmieniać termostat EGR, mam taki nówka nie macany, się naczytałem o tym a moja beatris nie tego i mam na zbyciu, za 100 PLN popchnę jestem Dąbrowy Górniczej woj śląskie.
Opublikowano
AAAA i zapomniałem dodać że jest to BEHR, mam rachunki że kupowany niedawno.
Opublikowano
  • Autor
manieq szkoda ze kupilem bo mieszkam 2km od wojkowic i napewno bym wziol od ciebie :(