Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Mam taki dziwny troszkę problem z moimi lampami bo nie dość że świecą tak słabo że w nocy nic nie widać to jeszcze świecą na boki a nie na droge :duh: nie wiem co to za lampy bo takie już tam były zamontowane (soczewka) żarówka h3 .nie wiem czy to wina gówniany** :D lamp czy ktoś źle je podłączył bądź ingerował w instalację :wink: .Próbowałem je ustawiać ale nic to nie pomogło dalej to samo :mad2:

http://images49.fotosik.pl/1259/484ab684b66d01dbmed.jpg

Opublikowano
Kolego też mam h3 ,ale powiedz mi jak ustawiłeś je wyżej ? ze środka auta nie da rady bo chyba coś nie podłączone mam a w lampie znalazłem ustawienia na boki :wink:
Opublikowano
W tych mam jedno od strony kierunków (boki) takie kółeczko i zaraz obok drugie ale to widziałem ustawiało światła drogowe(tzw długie) Szczerze pierwszy raz się spotykam z takim czymś a miałem już parę aut i tam to było bajecznie proste ,tylko fakt że były tam seryjne lampy :wink:
Opublikowano
Niestety zmagam się z podobnym problemem. Posiadam chromowe lampy ,takie już były jak kupiłem. Sprawa najwdczniej jest taka że odbłyski matowieją i tracą swoje właściwości. Wiem bo rozbierałem lampy i niby jest połysk ale półmatowy jakby para osiadła. Niestety Nie je to 1sza klasa...Nawet zestaw HID nie daje rady ....
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
załóż ORI i bedziesz zadodolony

nioe przesadzaj kolego, ori lampy z E36 jakie by nie były są kiepskie, natomiast te chińczyki są do dupy ^3 (do sześcianu), ale to już wiadomo od dawien dawna i nie rozumiem dlaczego ludzie tego nie ogarniają....

Opublikowano
załóż ORI i bedziesz zadodolony

nioe przesadzaj kolego, ori lampy z E36 jakie by nie były są kiepskie, natomiast te chińczyki są do dupy ^3 (do sześcianu), ale to już wiadomo od dawien dawna i nie rozumiem dlaczego ludzie tego nie ogarniają....

zalóż sobie np boscha z dobrymi szklami i odblaskami i zobaczysz róznice, na pewno sa o wiele lepsze niz MADE IN CHINA :)

Opublikowano (edytowane)

chińszczyzna w dodatku sądzę, że bardzo ciężka do ustawienia. Jak będziesz chciał to kup sobie ori i zamontuj ringi.

http://jafra.com.pl/ => polecam

Edytowane przez wojtasz
Opublikowano
nie ma jak to orginał lampy plus np ringi i jest ok a nie ta badziewia..wywal to kup orginalne lampy i wszytko bedzie ok.
Opublikowano
Miałem takie lampy. Nic nie poradzisz. Musisz wymienić. Najlepiej na jakieś używane oryginały. Na tych lampkach może autko ładnie wygląda, ale jeśli chodzi o świecenie, to szajs. Też mi było szkoda, lecz musisz się przemódz i się z nimi pożegnać. Nie kupuj zamiennika DEPO. Mam taki teraz. Świeci lepiej, ale zaczepy kierunków i całe pasowanie pozostawia wiele do życzenia. Jest lepiej, ale to jednak zamiennik. Te światełka, to "Made in Korea".
Opublikowano
U mnie też 100% oryginał 98 rok i zero problemów :D kup używane przez forum lub allegro i będziesz zadowolony :D
Opublikowano
tak jak koledzy mówią ja zrobiłem błąd że BOSHA wymieniłem na DEPO widac różnice odrazu. Lepiej było do orginalnych lamp wrzucic porządne ringi ale człowiek uczy się na błędach. ;p
Opublikowano
No i się udało :norty: :norty: Zrobiłem na razie tylko jedną lampę ,ale efekt jest znakomity :D Rozebrałem całą lampę wyczyściłem soczewkę itd pozbyłem się jednego elementu ,który na pierwszy rzut oka tam nie pasował i lampa świeci jak powinna :wink: Jak będziecie chcieli dodam dokładny opis i zdjęcia z prac nad kolejną lampą :wink:
Opublikowano
Tylko wiesz ze jak to wyjales to bedziesz oslepial kierowcow jadacych z naprzeciwka?? Teraz bedziesz musial na maxa w dol obnizyc lewa soczewke a prawa troszke wyzej i lekko na pobocze. Zapewne usuneles takie polokragle blaszki z odblysnikiem?
Opublikowano
Odbłyśnik jest kolego lampa nie oślepia .Wyrzuciłem coś podobnego do podkładki dam zdjęcia nie długo.wcześniej gdy to było to oślepiałem teraz jak pisałem jest ok :wink: