Skocz do zawartości

Lampy słabo świecą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Mam taki dziwny troszkę problem z moimi lampami bo nie dość że świecą tak słabo że w nocy nic nie widać to jeszcze świecą na boki a nie na droge :duh: nie wiem co to za lampy bo takie już tam były zamontowane (soczewka) żarówka h3 .nie wiem czy to wina gówniany** :D lamp czy ktoś źle je podłączył bądź ingerował w instalację :wink: .Próbowałem je ustawiać ale nic to nie pomogło dalej to samo :mad2:

http://images49.fotosik.pl/1259/484ab684b66d01dbmed.jpg

Opublikowano
załóż ORI i bedziesz zadodolony
Opublikowano
Mam takie same. ustawilem je by troszke wyzej swiecily i jest ok. Jaka zarowke masz? bo ja mam H3
Opublikowano
  • Autor
Kolego też mam h3 ,ale powiedz mi jak ustawiłeś je wyżej ? ze środka auta nie da rady bo chyba coś nie podłączone mam a w lampie znalazłem ustawienia na boki :wink:
Opublikowano
w kazdej lampie sa 2 pokretla , ja w sumie jeszcze wyrzucilem odblysniki ale to troszke trzeba sie pobawic..
Opublikowano
  • Autor
W tych mam jedno od strony kierunków (boki) takie kółeczko i zaraz obok drugie ale to widziałem ustawiało światła drogowe(tzw długie) Szczerze pierwszy raz się spotykam z takim czymś a miałem już parę aut i tam to było bajecznie proste ,tylko fakt że były tam seryjne lampy :wink:
Opublikowano
Niestety zmagam się z podobnym problemem. Posiadam chromowe lampy ,takie już były jak kupiłem. Sprawa najwdczniej jest taka że odbłyski matowieją i tracą swoje właściwości. Wiem bo rozbierałem lampy i niby jest połysk ale półmatowy jakby para osiadła. Niestety Nie je to 1sza klasa...Nawet zestaw HID nie daje rady ....
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

nioe przesadzaj kolego, ori lampy z E36 jakie by nie były są kiepskie, natomiast te chińczyki są do dupy ^3 (do sześcianu), ale to już wiadomo od dawien dawna i nie rozumiem dlaczego ludzie tego nie ogarniają....

Opublikowano

nioe przesadzaj kolego, ori lampy z E36 jakie by nie były są kiepskie, natomiast te chińczyki są do dupy ^3 (do sześcianu), ale to już wiadomo od dawien dawna i nie rozumiem dlaczego ludzie tego nie ogarniają....

zalóż sobie np boscha z dobrymi szklami i odblaskami i zobaczysz róznice, na pewno sa o wiele lepsze niz MADE IN CHINA :)

Opublikowano

chińszczyzna w dodatku sądzę, że bardzo ciężka do ustawienia. Jak będziesz chciał to kup sobie ori i zamontuj ringi.

http://jafra.com.pl/ => polecam

Edytowane przez wojtasz

Opublikowano
nie ma jak to orginał lampy plus np ringi i jest ok a nie ta badziewia..wywal to kup orginalne lampy i wszytko bedzie ok.
Opublikowano
te lampy na allegro widziałem za 250 zeta za komplet czyli badziew :mad2:
Opublikowano
  • Autor
szajs musi być i jest :D nawet 100w żarówki rady nie dają :duh:
Opublikowano
Miałem takie lampy. Nic nie poradzisz. Musisz wymienić. Najlepiej na jakieś używane oryginały. Na tych lampkach może autko ładnie wygląda, ale jeśli chodzi o świecenie, to szajs. Też mi było szkoda, lecz musisz się przemódz i się z nimi pożegnać. Nie kupuj zamiennika DEPO. Mam taki teraz. Świeci lepiej, ale zaczepy kierunków i całe pasowanie pozostawia wiele do życzenia. Jest lepiej, ale to jednak zamiennik. Te światełka, to "Made in Korea".
Opublikowano
U mnie też 100% oryginał 98 rok i zero problemów :D kup używane przez forum lub allegro i będziesz zadowolony :D
Opublikowano
Zamien sie albo sprzedaj, ja mam teraz soczewki boscha i swieci 10 razy lepiej
Opublikowano
tak jak koledzy mówią ja zrobiłem błąd że BOSHA wymieniłem na DEPO widac różnice odrazu. Lepiej było do orginalnych lamp wrzucic porządne ringi ale człowiek uczy się na błędach. ;p
Opublikowano
  • Autor
Rozebrałem dzisiaj jedną lampę i będę zaraz działał :8) Może akurat coś uda mi się zrobić ;)
Opublikowano
  • Autor
No i się udało :norty: :norty: Zrobiłem na razie tylko jedną lampę ,ale efekt jest znakomity :D Rozebrałem całą lampę wyczyściłem soczewkę itd pozbyłem się jednego elementu ,który na pierwszy rzut oka tam nie pasował i lampa świeci jak powinna :wink: Jak będziecie chcieli dodam dokładny opis i zdjęcia z prac nad kolejną lampą :wink:
Opublikowano
Tylko wiesz ze jak to wyjales to bedziesz oslepial kierowcow jadacych z naprzeciwka?? Teraz bedziesz musial na maxa w dol obnizyc lewa soczewke a prawa troszke wyzej i lekko na pobocze. Zapewne usuneles takie polokragle blaszki z odblysnikiem?
Opublikowano
  • Autor
Odbłyśnik jest kolego lampa nie oślepia .Wyrzuciłem coś podobnego do podkładki dam zdjęcia nie długo.wcześniej gdy to było to oślepiałem teraz jak pisałem jest ok :wink:
Opublikowano
jakby co mam ori lampy do sprzedania z ringami ccfl :wink: