Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie odnośnie tylnej szyby w sedanie po lifcie. Ostatnio miałem wykonywane prace przy których była potrzeba wyciągania tylnej szyby. Po wszystkim nie grzeją mi 3 paski w górnej części koło światła stopu. Powtórnie oglądali tą szybę i kolesie z serwisu stwierdzili że te paski nie grzeją, bo tam nie ma żadnych podpięć do tej części i ze one prawdopodobnie są od anteny. I twierdzili że ten model tak ma. Jednak jak się zacząłem zastanawiać to wydaje mi się że przed tymi pracami grzała cała szyba.

Czy możecie sprawdzić i potwierdzić mi że to jest wierutna bzdura i powinna grzać cała szyba. Dzięki bardzo za pomoc.

Opublikowano
z tego co kojarze u mnie to mi te koło stopu tez nie grzeją. Mam przedlifta i z szybą raczej nic nie było robione. Ale niech ktoś też potwierdzi czy po prostu te ściezki się psują czy faktycznie jest to co innego.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zwróciłem uwagi na to u siebie ale czy czasem te przy stopie nie jest to antena od radia ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
OK, dzięki. Teraz są mrozy to można zbadać dokładnie, ale widzę że niestety będzie to antena. A już miałem iść walczyć, skoczyć im do gardła :x
Opublikowano
Jesli jest temat tylnej szyby w sedanie to powiedzcie koledzy, czy jestescie zadowoleni z efektywnosci grzania szyby?? U mnie grzeje cala, ale tak jakby chciala a nie mogla, tzn. na tyle slabo, ze praktycznie nie warto wlaczac...w innych autach grzeje tak elegancko, ze szyba praktycznie jest sucha...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
u mnie grzeje normalnie, jak zamarzniete to jak odpale auto, wlacze nawiewy, grzanie foteli i szybe to zanim wysiade skrobac szyby to już odpuszcza na tylnej :) jak zaparowane czy coś to też dosyć szybko nagrzewa i ogólnie problemu nie ma.
szukam
Opublikowano
kolego na poczatek wyczysc styki,sprawdz dokladnie sciezki,sprawdz jakie jest napiecie na kablach dochodzacych do szyby a moze tlusta szyba
Opublikowano

W sumie juz gdzies slyszalem motyw o tlustej szybie...wiadomo jak to jest z jej myciem w sedanach :D

Dzieki za info...jutro bedzie troche czasu wiec podzialam :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

:shock: kolego moby85 jak to grzeje Ci cała czyli okazuje się że to nie jest antena :? no to teraz już zgłupiałem bo nie wiem czy iść się kłócić czy nie. I jak Ci poszło z czyszczeniem szyby? Lepiej Ci grzeje? Są teraz mrozy, czy mógłbyś zrobić jakieś zdjęcie gdzie można zobaczyć że ta górna cześć też grzeje że robią się tam odmrożone paski?

Mi się wydaje że kiedyś grzała cała.

I apropo grzania to mi bardzo dobrze grzeje na obecną chwile i kiedyś też grzała świetnie w sumie to nawet nie musiałem skrobać, ale wtedy tez nie było takiego mrozu.

Opublikowano
mi też nie grzeją 3 górne paski, ewidentnie jest to antena.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
jezeli napiecie bedzie za niskie to nie bedzie dobrego grzania.Sprawdz jakie napiecie dochodzi do szyby(na wlaczonym ogrzewaniu szyby)