Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema !!! Mam bmw 316 na budzie E 30 4 drzwiowe. Mam w niej odtwarzacz Sony exploid 4x50 , ostatnio dokupiłem sobie tube 200 W którą podłączyłem pod czińcze i umieściłem w bagażniku. Wszystko działa OK otwieram bagażnik i bas jest potężny obija mi wnętrzności, wsiadam do środka i nic ,słychać tylko delikatne dudnienie , juz głosniki na tylnej pułce lepiej basuja. Co może byc tego przyczyną :mad2: co tłumi te basy ,zauważyłem ze pod tylną pułką jest metal tak jak za kanapą ,nie wiem może to jest przyczyną ,może ktoś miał taki sam problem prosze o wszelkie rady, może ktos wie gdzie i jak zmontować tube w śrdoku autka

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

Nie ma rady.Bmw jest dobrze wyciszone i tak już jest.Na szczęście ja w e36 mam rozkładane siedzenia :D.Jeśli chcesz żeby grało głośnie to musisz przenieść głośnik do sirodka albo zamontować w pułke lub kupić nowy sprzęd

2x głośniejszy :mrgreen:

Opublikowano
tak jak piszesz wszystko tłumi metalowa przegroda i połka z tyłu.Jak chcesz miec coś wiecej basu w srodku to na tylnią połke daj głosniki 6X9,mozesz tez wmatować rury bass refex w tylnią połkę
Opublikowano
no wlasnie głośników nie chciałbym zmieniać bo naprawde dobrze daja, myślałem o wmontowaniu miedzynimi głosnika tuby z bagażnika która postawiłbym na stojąco

Opublikowano
no wlasnie głośników nie chciałbym zmieniać bo naprawde dobrze daja, myślałem o wmontowaniu miedzynimi głosnika tuby z bagażnika która postawiłbym na stojąco

Najlepszym rozwiązaniem sa rury bas refleks w tylnej pólłce! Można póżniej obszyć całą pólke materiałem i nic nie widać!

-----BMW E28 520i-----
Opublikowano
Nie znam sie na tym i nie wiem za bardzo co to jest wiem ze mam to na końcu tuby , chodzi ci poprostu o otwory z bagażnika do wnętrza ?

Opublikowano

A wiec tak, na wygluszenie nic nie poradzisz ,chyba ze je wywalisz :mrgreen: . Sprzet 2x glosniejszy tez raczej odpada bo jezeli ty bedziesz slyszal wiecej basu w srodku to wyobraz sobie co bedzie slychac na zewnatrz :doh: (klapa ,tablica) :doh: .Napisales ze podlaczyles tube pod cincze do radia to mysle ze masz tube aktywna (razem ze wzmacniaczem).Moja rada - sprzedaj tube i kup wzmacniacz 4 kanaly ,podlacz dobre glosniki (przod i tyl) z tylu moga byc 6x9 i bedziesz zadowolony. Powiem ci ze nawet glosniki 13cm potrafia dac cisnienie akustyczne i ladny basik.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Nie znam sie na tym i nie wiem za bardzo co to jest wiem ze mam to na końcu tuby , chodzi ci poprostu o otwory z bagażnika do wnętrza ?

Dokladnie, w ten otwor wsadz rure b-r, napewno bedzie zauwazalna poprawa!

-----BMW E28 520i-----
Opublikowano
Witaj. Jeżeli masz tube aktywną ( ze wzmacniaczem) to niestety ona nie zagra w szczelnym bagażniku BMW :naughty: jeżeli masz pasywną i podłączoną tylko do radia to jeszcze gorzej :doh: z tego co napisałem to raczej masz aktywną. w sumie dobrej rady na Twój problem nie ma. Rury bass reflex pomogą, ale niewiele :naughty: Moja rada jest taka: dobre głośniki na tylnia półke i poządny subwoofer w skrzyni do bagażnika :D całość pod wzmacniacz czterokanałowy (podłączenie 2 kanałów + mostek na suba) Do tego pożądne głośniczki na przód podłączone pod zamo radio i po sprawie :dance: Tube sprzedaj bo w Bumie nie będziesz miał z niej pożytku :naughty: Kosztowna inwestycja, ale efekt murowany :cool2:
Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
Witaj. Jeżeli masz tube aktywną ( ze wzmacniaczem) to niestety ona nie zagra w szczelnym bagażniku BMW :naughty: jeżeli masz pasywną i podłączoną tylko do radia to jeszcze gorzej :doh: z tego co napisałem to raczej masz aktywną. w sumie dobrej rady na Twój problem nie ma. Rury bass reflex pomogą, ale niewiele :naughty: Moja rada jest taka: dobre głośniki na tylnia półke i poządny subwoofer w skrzyni do bagażnika :D całość pod wzmacniacz czterokanałowy (podłączenie 2 kanałów + mostek na suba) Do tego pożądne głośniczki na przód podłączone pod zamo radio i po sprawie :dance: Tube sprzedaj bo w Bumie nie będziesz miał z niej pożytku :naughty: Kosztowna inwestycja, ale efekt murowany :cool2:

Zastanowcie sie co piszecie.

Po pierwsze roznica pomiedzy tuba a skrzynia to JAKOSC dzwieku a nie ze jedno bedzie slychac a drugie nie :doh: . Wiem z autobsji ze jesli chodzi o wielkie Bum,Bum to tuba lepiej sie sprawdza ,ale jezeli komus zalezy na dzwieku to lepsza jest skrzynia, potem nalezy sie zastanowic jaka.( zamknieta ,basreflex ,Band-pas )

Rury o ktorych tu piszecie nie maja nic wspolnego z basreflexem :doh: ,poprostu sa to dziury w tapicerce przez ktore wydostaje sie dzwiek z bagaznika do kabiny. Porty Basreflex w skrzyniach musza miec scisle obliczone srednice i dlugosci do skrzyni jak i glosnika. Piszecie zeby podlaczyc tyl pod wzmacniacz a przod pod radio :doh: To w takiej konfiguracji podkreccie muze glosniej i co sie bedzie dzialo? Tyl zacznie grac bo wzmacniacz zacznie dawac prad na glosniki a przod zacznie charczec i pierdziec bo radio okaze sie za slabe (na 100% :mrgreen: ) w porownaniu ze wzmakiem .I jeszcze jedno , dobre granie to tylko z przodu :mrgreen: Jesli zalozysz glosniki na tylnej polce 6x9 to kup naprawde mocne bo beda one pracowaly na zasadzie Free-Air ,komora bagaznika bedzie komora dla glosnikow (niestety za duza) ale bas bedzie slyszalny :mrgreen:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
osobiście niewidziałem kanapy w e30 ale bynajmniej u znajomego w e32 jest takie rozwiązanie że po otwarciu podłokietnika pokazuje się tubka,kolega zlikwidował worek na narty.w środku przyjemnie trzęsie.problem znakomitego wygłuszenia znikł.mocowanie to samoróbka,tuba jest nachylona pod kątem ok 30 stopni do dna bagażnika.Jeśli natomiast w tym modelu czegoś takiego nie ma to polecam sprzęt pioniera "tubkę"TS-wx22A.ma wbudowany wzmacniacz 150w.40-200Hz,101dB.można ją schować spokojnie pod fotel.jest to model 2005 i przypuszczam że zaraz wypuszczą nowy więc ceny spadną.POWODZENIA
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taaaa, radzicie koledze kupno basu - niby dobre rozwiązanie, ale on już ma bas!

Podpowiem, że w małych objętościach (bagażnik) pomaga powiększenie otworów bass-reflex w tubie :) Jakie powiększenie? A nie wiem - doświadczalne - bierz wyrzynarkę i testuj! Dodatkowo w celu polepszenia efektu w mojej E34 wyciągnąłem moduł worka na narty :) Mam za nim butlę, więc i tak był bezużyteczny...

Kai
Opublikowano
Wywal ta tube bo to badziew - jesli juz ma byc sub to skrzynia z bass-reflexem w polce albo np 2 glosniki 20 cm w polce ale ze skrzynka powieszona w gagazniku powieszona. Zacznij od przodu czyli wygluszenie drzwi, pierscienie z mdfu i pozadne glosniki. Zdziwisz sie jak to zagra zrobione przez dobrego fachowca.

pozdrawiam

mavic