Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie nawigacji business . Czy do roku 2006 nie ma możliwości włączenia mapy graficznej ? Moje auto jest z 2006 r i nie mogę nigdzie w menu włączyć mapy tylką sa strzalki . Wiem że w E60 po lifcie business miało już taką opcje a przed liftem nie wiem.
Opublikowano

albo jak jadę w daleką i skomplikowaną trasę to zakładam auto mapę :))

zresztą dokładność i precyzja navigacji fabrycznej jest jednak na słabym poziomie w zestawieniu z AM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie strzałki w mieście są lepszym rozwiązaniem niż auto-mapa na palmtopie nawet z 3' ekranem. W zasadzie jak nie znam miasta to cenniejsza jest informacja gdzie mam skręcić (a to pokazuje super precyzyjnie) niż kształt budynku czy nazwy okolicznych ulic. Sam często w mieście używam nawigacji bussines, ale mam także i automapę i inne podobne w palmtopie. Mogę wtedy wcześnie przygotować trasę (także alternatywną). Jakość nawigacji w autach po lifcie czyli i mapa i strzałki jest trochę lepsza - ale nie powala (mam taką w drugim aucie), i są to nadal te same mapy niestety niezbyt aktualne w przypadku naszego kraju. A zatem nie inwestowałbym w przeróbkę jeśli już to w profesjonalną, ale to z kolei zbyt duży koszt w stosunku do efektu.
Opublikowano

Ja mam auto z 2007 roku i navi Business . U mnie jest mapa i strzałki . Jakość nawigacji jest zadowalająca jak na razie nie miałem żadnego problemu z dojechaniem pod wskazany adres.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja dokupiłem sobie na forum najnowszą mapę PL i Europy . Polska naprawde ma dobre pokrycie nawet małe uliczki sa. Tylko szkoda że tylko strzalki.
Opublikowano
Ja dokupiłem sobie na forum najnowszą mapę PL i Europy . Polska naprawde ma dobre pokrycie nawet małe uliczki sa. Tylko szkoda że tylko strzalki.

Odsprzedam navi business z mapami. Zdemontowałem ze swojego 530 (2008), bo włożyłem peofessional. Mam komplet tj odtwarzacz, wyświetlacz,maskownica.

• 3 lata później...