Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy !

moze dziwne pytanie, a moze nie

czy amorki gazowe, a konkretnie bilstein b4 na tyl, daja objaw wylania sie ? czy dotyczy to moze tylko olejowych ?

pozdrawiam

Opublikowano
Amortyzatory potocznie nazywane "gazowymi" są w rzeczywistości gazowo - olejowymi i jednym z objawów ich zużycia może być wyciek w okolicy tłoczyska
Opublikowano

dzieki kolego za info !

w wakacje wrzucalem na tyl nowe bilsteiny i wczoraj na przegladzie widze, ze jeden sie leje

co za #@$%$%@ !!!!

bede musial tam dokladniej zagladnac przy najblizszej okazji i zobaczymy jak wyglada ta rzekoma 2-letnia gwarancja : /

Opublikowano

Dlatego ja nie polecam (tak bardzo jak inni) amorków tej firmy - to już nie ten bilstein co kiedyś (tak samo jest z KYB-ą).

Co do reklamacji - masz do tego pełne prawo. Ale nawet jeśli uznają reklamacje jako zasadną to i tak dostaniesz jeden nowy amortyzator :duh: Mimo że amortyzatory wymienia się parami i sami producenci kłada na to największy nacisk (w tym przypadku już bezpieczeństwo klienta się nie liczy)

Opublikowano
ja od ponad pół roku mam na przodzie monroe, przelatałem w tym czasie 20 tys km 50/50 miasto wrocław/autostrada, i jak do tej pory żadnych śladów zużycia, w dodatku auto stoi dobrze zaraz po założeniu stało w idealnej pozycji a nie jak niektórzy mają że auto stoi jak tarpan z przodu na bodajże bilstein'ach
Opublikowano
Notabene ja również na tył zdecydowałem się założyć MONROE ale nie dlatego że są jakieś super hiper a tylko dlatego że paru znajomym już komplety tej firmy sprzedałem i nikt nie wrócił z reklamacją (co zdarzało się przy KYB i Bilsteinach). Cena też jest całkiem atrakcyjna i za nie wiele większe pieniądze mamy markowy produkt a nie jakiegoś chińczyka w pudełku HART, SRL, KAMOKA, MAXGEAR, KRAFT itd
Opublikowano
niedawno z przodu pekla mi chyba jeszcze fabryczna sprężyna to tam założyłem KYB ale niedługo czeka mnie wyniana 4 amory i spr. tył no to kupa kasy :mad2: ale droge to mamy sito wiec warto na monroe???
Opublikowano
Ja u siebie mam bilsteiny i są ok.Nie mam efektu że przód stoi wyżej ale to może dlatego że przy okazji wsadziłem sprężyny m pakietowe na przód i poszło 2 cm niżej od tego co było. W VW mamy Kyb i też są ok. W e36 wsadziem srl na tył i nie wytrzymaly roku,szybko wylały,nie polecam choć cena naprawde kusząca