Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Modelowo najbardziej pasuje mi f11 535dx drive , tutaj boli mnie troszkę cena. Wyjściowo 430 tys ( sprawy rabatów omawialiśmy wielokrotnie wczesniej)

Dzisiaj byłem oddać wydumkę na zimowanie i za ok. pół mln stoi do wzięcia u oficjalnego dilera nowe, niezarejestrowane jeszcze ale z 2010 r., bardzo ładnie wyposażone z telewizorkami i bajerami... Quattroporte. Jak szaleć to szaleć ;)

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Na pewno ciekawa propozycja, ale to już 2 latek, niestety :norty:
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pozwoliłem sobie nieco tu posprzątać ;)

pozdrawiam

Paweł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przedwczoraj miałem okazje jezdzić oboma modelami po sobie - jednym i drugim po kilkanascie km na tej samej trasie. jakie spostrzezenia? 528ix bardzo przyjemnie - nie rozczarowal mnie, zwawo jak trzeba, dzwiek silnika podobnie - dynamika podobna do 530d ktorym duzo jezdziłem wczesniej. 525dx mnie rozczarowal - niby 7 do setki na papierze, ale nie było tego czuć. Jakos srednio mi sie podobało. Spalanie diesla na tym samym odcinki 9,7 a benzyny 14.1 - moze ciut mocniej deptałem benzynę, bo mi sie bardziej podobała. Oba z start stop i ani razu zaden nie chciał zadziąłac, bo za zimno bylo albo silnik za cieply pozniej - dziwne ... w nowym A6 mi zawsze działało.
Opublikowano
moreti, masz napisane pod nickiem, że obecnie jeździsz 530d i zamówiłeś 528xi. Dlaczego, jeśli można wiedzieć? :wink:
http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif
Opublikowano
No i jeszcze wspominasz o Audi A6, masz je też, czy tylko testowałeś ? a jeśli tylko testowałeś to napisz jaki silnik i jaka opinia ? :)
Opublikowano
moreti, masz napisane pod nickiem, że obecnie jeździsz 530d i zamówiłeś 528xi. Dlaczego, jeśli można wiedzieć? :wink:

mam w najmie 530d do końca stycznia - konczy się i coś już kupuje - na 100% to piątka, a po ostatnich jazdach raczej 528i - nie wiem, czy xdrive jeszcze czy z active steraing - kocham ten system w piatce... - a dla siebie nie kupie 530d - bo akcyza mnie zabija - moja konfiguracja (niestety jest cięzka) wyszła mi na 535d (bo przeciez jak już wpadam w duza akcyze, t onie po to by kupic 530d) 440 tys bez rabatów ;-p - a tu już wychodzi M5 z rabatami... 528i to inna polka cenowa jednak. A6 nowym jezdziłem 2 tygodnie, tez najem.

Opublikowano

mam w najmie 530d do końca stycznia - konczy się i coś już kupuje - na 100% to piątka, a po ostatnich jazdach raczej 528i - nie wiem, czy xdrive jeszcze czy z active steraing - kocham ten system w piatce... - a dla siebie nie kupie 530d - bo akcyza mnie zabija - moja konfiguracja (niestety jest cięzka) wyszła mi na 535d (bo przeciez jak już wpadam w duza akcyze, t onie po to by kupic 530d) 440 tys bez rabatów ;-p - a tu już wychodzi M5 z rabatami... 528i to inna polka cenowa jednak. A6 nowym jezdziłem 2 tygodnie, tez najem.

Ja wybierałem najpierw między 530d a 528ix. Później stwierdziłem, że bez sensu jest dopłacać sporo kasy do 530d ze względu na tą akcyzę. No i zostało 528xi ;) Jeszcze z 1,5 miesiąca czekania :cry:

Opublikowano

Ja wybierałem najpierw między 530d a 528ix. Później stwierdziłem, że bez sensu jest dopłacać sporo kasy do 530d ze względu na tą akcyzę. No i zostało 528xi ;) Jeszcze z 1,5 miesiąca czekania :cry:

Zamowiles?

Opublikowano
Kolego jaki silnik miales w nowym audi a6?Jakie wrazenia?

3.0 Stronic quattro - 245 KM - mega pozytywne - IMHO, silnik lepszy i skrzynia niz 530d - ale coz - spasowanie, srodek, design, etc - niestety bmw na 1 miejscu.

ja po wycenach jestem, temat mam juz skonfigurowany, gadam o rabatach - i ciagle czekam, ze stanieje ;-) spieszyć mi się nie spieszy - moge poczekać do poznych wakacji z odbiorem

Opublikowano
Ale s-line nie jest zły z wygladu ;)

W kombi ok, bardzo mi się podoba, ale w sedanie tył ma jakby doklejony, ktos go kopnął. Do tego cennik slina jest masakryczny w pl - bo to exclusive all - zobacz w UK, tam niewiele doplacasz, nie to co u nas. generalnie, to b.ciekawe auto, ale wole F10 - mimo szeregu mankamentów, jakie bym poprawił bazując na nowym A6 - jak piekny wielki kolorowy wyswietlacz na desce, skrzynia 2 sprzeglowa, duzo wyzsze standarowe wyposazenie, ciekawsze rozwiqazania internetowo-informatyczne w aucie i zdecydowanie pełne LED... jezdziłem - jest bardzo duzo roznica na plus dla led, zwlaszcza w nocy, zakrety, samoczynne zmienianie zasiegu - jasnosc i sila tych swiatel - super. chyba w nowej 6 sa dopiero ledy pelne w opcji - pewnie zawitaja po liftingu do F10 za kolejne 7-8 tys ;-p

Opublikowano
Audi A6 jest technicznie i technologicznie dużo do przodu w stosunku do F10 moim zdaniem. Wystarczy spojrzec na katalog i cennik, sa tam takie systemy o ktorych w F10 mozna tylko snic..
Opublikowano
Audi A6 jest technicznie i technologicznie dużo do przodu w stosunku do F10 moim zdaniem. Wystarczy spojrzec na katalog i cennik, sa tam takie systemy o ktorych w F10 mozna tylko snic..

Na przykład płużenie przodem w serii, kserokopiowane wzornictwo w serii, silniki z Golfa w serii :)

Gołe F10 jest naprawdę znośne. Gołe A6 jest bardziej smutne niż Opel Astra Classic z tylną wycieraczką w opcji.

Opublikowano

Przykłady proszę. Ja jakoś jak konfigurowałem oba auta to kilku opcji zabrakło mi w A6, które są w 5... Jedyne czego nie ma w 5 fajnego co ma A6 to ledowa światła (w opcji).

Opublikowano

Przykłady proszę. Ja jakoś jak konfigurowałem oba auta to kilku opcji zabrakło mi w A6, które są w 5... Jedyne czego nie ma w 5 fajnego co ma A6 to ledowa światła (w opcji).

Co jest w A6 a nie ma w F10:

pneumatyczne zawieszenie z aut. regulacja przeswitu + amorki elektryczne

sportowy mechanizm roznicowy tylnej osi

Google Maps

WiFi

Swiatla Full LED

Adaptacyjne swiatla Xenon z aut. regulacja dlugosci wiazki swiatla (brak podzialu na swiatla krotkie i dlugie)

Automatyczne parkowanie w napedzie 4x4

Automatyczne korygowanie toru jazdy podczas najechania na pas

Touch pad

Audi pre sense tyl (za duzo tlumaczenia:)

Fotele z kilkoma rodzajami masazu plecow

4 kamery dla kazdej z czterech stron auta

szyby dzwiekoszczelne

audio B&O zmiata HiFi Prof.

tuner TV z MPEG4 (obejrzysz polska tv, w bmw tylko mpeg2)

oczywiscie rozmawiamy o mozliwej konfiguracji full opcji a nie o golasach :)

i drobiazgi typu, wsiadasz do auta i fotele i kierownica odrazu sie grzeja, a nie jak w F10 trzeba jeszcze ponaciskac wszystkie przyciski za kazdym razem gdy sie wsiada, w audi wciskasz raz i masz opcje wlaczona caly czas

Opublikowano

Kilka z tych opcji to chyba już jest, na pewno wifi, google maps, adaptacyjne światła na odległość (wiem bo mam). Szyby dźwiękoszczelne to potrzebne tylko jak się ma klekota ;)

Jedyne czego nie mogę darować bmw to beznadziejne audio :mad2: no i mpeg4 by się przydał, ale już mniej. Audi jednak w gadżetach elektronicznych jest lepsze, z tym się zgodzę.

Ktoś z was widział te ledowe lampy na żywo? Wyglądają jakoś fajniej? :)

...kserokopiowane wzornictwo w serii,...

Akurat bmw zaczyna iść tą samą drogą (vide: 3er - 5er), natomiast audi zapowiedziało zmianę tego trendu, zmienili nawet szefa projektów, starego posłali do VW, pewnie VW były za mało podobne do siebie :)

Opublikowano

Akurat bmw zaczyna iść tą samą drogą (vide: 3er - 5er),

W środku trójka wygląda jak jedynka ;)