Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MAM PROBLEM Z REDUKTOREM NAPĘDÓW A DOKŁADNIE COŚ W NIM SZARPIE I BLOKUJE PRZYPUSZCZAM ZE SIĘ ROZLECIAŁ MA KTOŚ DOBRĄ RADE CO Z TYM TERAZ ROBIĆ MOŻE JAKAŚ REGENERACJA ALBO MOŻE KTOŚ ZNA DOJŚCIE DO UŻYWANYCH CZEŚCI DO 330-STKI XI DZWONIŁEM W PARĘ MIEJSC NIGDZIE NIE MAJA W SPRZEDAŻY . TAKŻE PROSZĘ O POMOC ,Z GÓRY DZIĘKUJE !
Opublikowano
Tu masz używany ze skrzynia biegów. Potrzebujesz NV124. Jest taki sam jak do diesla.
Opublikowano
znalazełem na necie ale drogo jest z półtora tysia za reduktor może regeneracjia jest tańsza?

Tego sie nie regeneruje.

Kupując xi trzeba się z tym liczyć ...niestety.

Opublikowano
kupiłem zapłaciłem za reduktor 1600zł dzis zakładam tylko wylał się olej z niego i nie wiem co zalać może wie ktoś co wlać ? zastanawiam się też od czego stary wysiadł
Opublikowano
Musisz rozebrać i sprawdzić. To jest bardzo proste w budowie urządzenie. Przekładnia planetarna plus trzy koła zębate.
Opublikowano

“The transfer case is filled with a lifetime fill of MTF-LT1 P/N 83-22-9-408-942. The only repairs possible are the replacement of the three oil seals and the hydraulic mount.”

Oil Volume: 0.25qt (0.24 liter)

Drain/Fill plug torque: 25 ft-lbs (33Nm)

to zabrałem z stronki jakiejs

Zadzwon do bmw, powied ze potrzebujesz ten MTF-LT1, wchodzi tam cwiartka. Olej ten to pewnie jakis castrol 75w90 lub 75w140. Ja jednak z uwagi ZE TO REDUKTOR, nie zalowalbym i kupil w aso

Opublikowano

A rozebraleś, zajrzałeś do środka?

Coś się mogło urwać, przemielić lub zwyczajnie zatrzeć. To jest czysto mechaniczne urządzenie.

Opublikowano
Nie. Felgi 8 i 8,5 cala (pisze z glowy), opony 225/40 p 255/35 t

Pozdrawiam

Alek

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A czy wtedy rozmiar jest na 100% ten sam?

Pytam bo miałem ten sam problem...

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
jak to jest w końcu z tym rozmiarem opon? ja mam xdrive ze sprzęgłem wielopłytkowym, ten elektronicznie sterowany, a nie przekładnię o stałym rozdziale momentu. czy też muszę stosować 4 takie same opony?
Opublikowano

Na Twoim miejscu zasięgnąłbym porady ....fachowca, ale niekoniecznie serwisu.

Jeśli porównać stare xi do x-drive to różnica jest taka jak między zwyklym dyfrem, a dyfrem ze szperą cierną. Idę o zakład że mój mechaniczny rozdzielacz (bez okładzin ciernych) zniesie koła każde z innej parafi, a Twój też ale do momentu aż wytrze przekładki w rozdzielaczu i ...klocki hamulcowe.

Opublikowano
na początku zasugerowałem się po prostu tabliczką znamionową z rozmiarami opon, gdzie są wymienione opony mieszane na przód i tył. no ale później dopiero przyszły wątpliwości... a mam w tej chwili 225/40/18 + 255/35/18 i się zastanawiam czy zmieniać je lada dzień na równe :?