Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem wyświetlił mi sie komunikat " fuel injection system ". U znajomego na warsztacie podpięliśmy komputer ( fakt nie oryginalny do BMW lecz standardowy do wszystkich aut ) lecz zawsze informował dobrze co jest nie tak, i poinformował nas iż jest coś nie tak w czujnikiem ciśnienia doładowania ( czujnik ciśnienia powietrza ). Czujnik ten znajduje się z prawego tyłu silnika ( jak się na niego patrzy ). CZyjnik wykręciłem i zmierzyłem, jego wartość wyniosła mi 22,7 Oma. Mam pytania:

Czy idę w dobrą stronę ?

Jakie wartości posiada nowy czujnik ciśnienia doładowania powietrza ?

Dzięki bardzo za ewentualne rady i podpowiedzi już z góry.

Opublikowano
to jest czujnik ciśnienia paliwa na listwie cr,też mam ten problem,radzą najpierw ta kostke przeczyść dobrze ponoć były efekty,a kiedy ci się wyświetlił ten komunikat ,mi wywala go na wyższych obrotach jak jadę spokojnie to nic
Opublikowano

panowie, mówicie o dwóch różnych rzeczach, które rzeczywiście są niedaleko siebie.

1. czujnik ciśnienia doładowania jest przymocowany "na stałe" do kolektora dolotowego

2. czujnik ciśnienia na listwie CR jest... na listwie CR i jest pod kolektorem.

"fuel injection system" wskazywałby jeśli już na czujniki to raczej na te związane z ciśnieniem paliwa.

Opublikowano

Witam ponownie. Dla zainteresowanych wymieniłem czujnik. Stary popsuty czujnik pokazywał 2,27 oma, nowy czujnik ma około 130 omów. I oki. Wymieniłem popsuty czujnik jeszcze nie podpinałem do komputera bo go nie mam, ma go kolega 100 km ode mnie, a bunia dalej nie odpala. Wyskakuje mi komunikat:

Verif. ecl. immat. Nie wiem co to za komunikat. Wydaje mi się że poprostu muszę podpiąć komputer i skasować błędy i tym odblokuje komputer. Pytanko czy dobrze myślę i idę w dobrą stronę czy czegoś nie wiem. Pomocy

Opublikowano
Witam ponownie. Mam inny problem. wymieniłem czujnik. Lecz wypiłem akumulator na około 5 godzin. Samochód teraz nie chce zapalić. Komputer sprawdzony był komputerem. Miał parę błędów lecz zostały skasowane i usunięte i ich nie posiada, lecz dalej nie zapala. Mam pytanie czy potrzeba jest zrobić jakąś adaptacje itd. Poradźcie coś
Opublikowano
Błędów było dużo łącznie z błędem odnośnie sterowania w kierownicy. Lecz wszystkie zostały usunięte. Taki najbardziej poważnie brzmiący błąd był odnośnie jakiejś pompy pomocniczej do pompy wody i nic więcej z takich błędów odnośnie silnika i instalacji elektrycznej. Silnik ogólnie kręci,. Aku naładowane na maxa i dalej nic.
Opublikowano

Zaczęło się tak że podczas jazdy Bunia traciła moc, działa turbina i nie działała i znowu działała i znowu nie. Po jakimś czasie wyskoczył komunikat

" Fuel injection system" o co chodzi??

Opublikowano
sugerując się "fuel injection system" ja bym szedł w stronę regulatora ciśnienia, wtrysków itp
Opublikowano
tak ,ja to właśnie przerabiam,raz jechała raz nie zaczeła palić więcej ,więc najpierw wtryski zeobiłem i wtedy zaczeło mi wywalać ten błąd na wyższych obrotach jak nagle dodałem gazu jak powoli rozpędzałem sie to nic , w bosch dissel center przejechał się gostek z podpiętym kompem i wyszło ze nie ma ciśnienia pompa odpowiedniego ,ta w silniku nie progowa no i wczoraj go rozdarli sprawdzili dla pewnosci wtryski są dobre rozebrali pompe a tu zooonk założą mi nową po regeneracji przez bosch ma 2 lata gwarancji plus czujnik jakiś przy turbinie dwa paski klinowe wąż od inercoolera 1200euro troszkę się wzruszyłem, ale nie mam wyjscia tutaj nie ma innej opcji nikt nie robi roniaków a zwłaszcza bmw .nawet bmw nie bardzo by się podjęło mowa o grecji atenach
Opublikowano
Rozmawiałem ostatnio z kolesiem który pracował w BMW w servisie. Powiedział ze problem z odpaleniem i komunikatem Fule injection system to kwestia wymiany czujnika ciśnienia paliwa na filtrze. Zainwestowałem 380 zł kupiłem czujnik i dalej jest wielka kapa. Już nie wiem co mam robić. Chyba zostanie mi jedynie autoryzowany servis. A to raczej tania impra nie jest hehe. Myślałem że może uda mi się tego uniknąć.
Opublikowano
Na jutro tj. 15.12.2011 umówiłem się że podjedzie laweta i jadę do Kobióru do Śmietany może on poradzi jak nie to auto do sprzedania. Najwyżej dołożę troszkę kasy i kupie E38 740 d.
Opublikowano
ale czemu odrazu sprzedawać zrób i ciesz sie jazdą ,a wiesz na co znowu trafisz,tu zrobisz i wiesz że zrobiłeś ,a jak trafisz znowu na zonka????????????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

740 d ?

Czy mało jeszcze masz problemów? Jak za mało to kup diesla V8.

:nienie:

Sorry że nie na temat,ale teraz to brniesz jeszcze bardziej.

ec2Wze6.jpg