Skocz do zawartości

Przepływomierz - chodzi tak samo jak go nie ma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepływomierz E34 - czy jest, czy go nie ma - auto chodzi tak samo,

wcześniej miałem inny i było to samo, odpinam wtyk i chodzi tak samo...

nie mam już pojęcia jak to jest... :(

Opublikowano

jak masz dobry chodzi dobrze

jak masz popsuty chodzi zle bo ma dziwne odczyty

jak odlaczysz chodzi dobrze, bo bierze usrednione wyniki ilosci i temperatury powietrza z pamieci komputera...

Roznica u mnie:

dobry i podlaczony - spalanie 18l/100

zly - nierowna praca, spalanie nie sprawdzone

odlaczony - spalanie 23l/100

po to jest zeby dac oszczednosc, inaczej wgrywali by usrednione dane i nie trzeba by sie bylo martwic ze sie popsuje

ja popsulem na wlasne zyczenie bo mi sie go czyscic zachcialo :mad2:

Opublikowano

No niestety z przeplywomierzami tak jest - a zwlaszcza jak w aucie jest gaz. Dlatego kupilem diesla bo nie ma przeplywomierza a koszt jazdy jak na gazie :)

Pozdro

Opublikowano

O tych usrednionych wynikach to nie wiedziałem.

Ja mam kłopot z odpalaniem od -1,5 stopnia. Tzn. odpala od kopyta tylko zaraz gasnie. Jak odpali juz to daje gaz do dechy, a on muli, 500, 400 obrotów, to 2000 tys.i zaraz spada, jak się rozgrzeje to załapie i chodzi.

Byłem na badaniu komp. pokazuje cały czas błąd przepłymowierza. ten który teram mam wymieniałem trzy miesiące temu i kto wie, czy ni ekupiłem walnietego. A wcześniejszy zepsułem na własne zyczenie, bo połamałem palcem czujnik... mam ten przepływomierz z czujnikami pomiarowymi. Wkurza mnie to... w gdańsku jest skład części, jest wszystko.. przepływka 400 zł... drogo...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Różnie, zależy od silnika i jego stanu, normy nie ma.

Jedyna poważna różnica jest, kiedy odepniesz przepływomierz (lub jest zdechnięty) i wciśniesz przepustnicę do max.

Kai
Opublikowano
jak odpinam u siebie przepływomierz, to silnik chodzi normalnie bez różnicy, ale jak podpinam to na chwilę się zawacha, czasem zgaśnie, czasem nie....
Opublikowano

to normalne, zawsze sie zawacha bo traci jeden odczyt w komputerze sterujacy skladem mieszanki.

jezeli kupiles przeplywomierz taniej niz za 400 to byla okazja tylko nie wiadomo czy bedzie dobry, za dobre chca 400

Opublikowano
w składzie części chcą 400 zł, ale ja kupuję za 300 - 350 zł. Można się potargować... tylko, że po podłączeniu trzeba jechać na komputer, skasowac błąd, a później drugi raz jechać na komp - i wtedy będzie wiadomo czy jest dobry...