Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko: jak to jest z trwaloscia fotela takiego ktory jest wentylowany

http://otomoto.pl/bmw-530-m-pakiet-zobacz-koniecznie-C21864219.html

i fotela zwyklego takiego

http://otomoto.pl/bmw-535-biturbo-m-pakiet-sport-edition-C17778345.html

przy czestym wsiadaniu i wysiadaniu - ogolnie przy jezdzie po miescie gdzie sie non stop wsiada wysiada .chodzi mi czy skora z ktorej sa zrobione wentylowane tak dziurkowana jest mniej trwala na wytarcia skoro jest tak podziurowana w cudzyslowiu :)...

chcialbym sie tez zorientiowac ile jest modeli tych foteli w bmw e 60 bo chyba juz z 4 modeli tego fotela w skorze widzialem

1 to jak w linku jeden

2 jak w linku 2 w sumie to to samo co w pierwszym tylko pierwszy wentylowany i inne zaglowki

3 to bez oddzielenia tego pod kolanami i jeszcze jakies mieszane skoro welurowe .wyjasni mi ktos :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sa trzy rodzaje-zwykle,sportowe i komforty w roznej konfiguracji z masazem czy wentylacja.
Opublikowano

Mam u siebie standardowe fotele -> wentylowane skóra Nasca perforowana. Samochód ma obecnie 7,5 roku i przebieg 125kkm. Roczne przebiegi to 15-18kkm zdecydowana większość w mieście (wsiadanie i wysiadanie). Skóra była przez poprzedniego właściciela nonstop pielęgnowana - ja to kontynuuje. Jest tylko jedno drobne przytarcie na skórze na boczku wielkości monety 20gr. Mało widoczne - było jak już kupiłem samochód. Nie powiększa się a skóra się nie niszczy dalej. Podejrzewam że przetarcie wynika z ubioru a nie ze zużycia.

Na pozostałej części zero pęknięć czy jakichkolwiek ubytków.

Generalnie przy skórze ważne jest to w czym też jeździsz ;) rodziców znajomy to kaletnik - który jakiś czas temu strzelił wykład. Pomijając ostre rzeczy (ćwieki cekiny, klamry, telefony i klucze przy pasie etc) których nie powinno się nosić, to jako ciekawostka skórzana tapicerka bardzo nie lubi kiedy jedziesz w kurtce skórzanej i to jeszcze mokrej -> zero ruchu powietrza(wentylacji) i wilgoć.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
ciekawostka skórzana tapicerka bardzo nie lubi kiedy jedziesz w kurtce skórzanej i to jeszcze mokrej -> zero ruchu powietrza(wentylacji) i wilgoć.

to prawda , że skóra nie lubi skóry i jak masz tak jak u mnie skóre beż to możesz zapomnieć o używaniu kurtki ze skóry np koloru czarnego bo po paru razach fotel będzie czarny od tej skóry i nie do wyczyszczenia

Opublikowano
SPORTOWE W MOIM DRUGIM LINKU A KOMFORTY W PIERWSZYM ?MOZE KTOS WRZUCIC FOTY KTORE TO KTORE BO SPORT I KMFORT TO WG MNIE I MOJEGO MNIEMANIA TO SAMO
Opublikowano

to prawda , że skóra nie lubi skóry i jak masz tak jak u mnie skóre beż to możesz zapomnieć o używaniu kurtki ze skóry np koloru czarnego bo po paru razach fotel będzie czarny od tej skóry i nie do wyczyszczenia

Ja akurat mam czarną tapicerkę skórzaną. Tak czy owak kurtka skórzana poszła w odstawkę - a jeśli już to i tak ląduje na tylnym siedzeniu luzem lub na wieszaku ;)

Kolega Popkan już ci odpowiedział nt. foteli ;) jest jak mówi.(niedawno temat był poruszany viewtopic.php?f=73&t=169956&hilit=fotele )

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
CZyli komfort od sporta rozni sie ze komfort ma podwojny zaglowek i tyle w sumie :>

Zakres ustawień foteli komfortowych: regulacją siedziska w pionie i w poziomie do dyspozycji mamy również regulację jego długości. Kąt pochylenia oparcia fotela można regulować oddzielnie na odcinku lędźwiowym i barkowym, tzw łamanie fotela. Do tego dochodzi regulacja trzymania bocznego foteli przednich. Wszystkie powyższe regulacje sterowane są elektrycznie, łącznie z wysokością zagłówka. I właśnie w zagłówku jest dodatkowa możliwość regulacji, ale już ręczna: można niezależnie regulować obie strony poduszki zagłówka, tak by zapewniała boczne trzymanie. Jest w sumie tych ustawień około 20. Fotele komfortowe sa troche wyżej zamocowane co sprawia , że siedzi się na nich troszeczke wyżej jak na sportach czy standardach. poza tym wydaje mi się , że wnętrze E60 najlepiej wygląda z komfortami , troche gorzej ze sportami a tragicznie ze standardami