Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak byłoby najprościej, jednak nie chcę Runflatów, co za tym idzie, muszę mieć ten sam obwód opon na oponach bez homologacji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście przy zakupie identycznych opon tzn. producent, model, indeksy....
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak byłoby najprościej, jednak nie chcę Runflatów, co za tym idzie, muszę mieć ten sam obwód opon na oponach bez homologacji.

Są opony homologowane, a bez ROF. Pełno tego, pierwsze z brzegu Bridgestony Potenza:

https://www.oponeo.pl/dane-opony/bridgestone-potenza-s007-245-35-r20-95-y-xl-fr-#label

https://www.oponeo.pl/dane-opony/bridgestone-potenza-s007-275-30-r20-97-y-xl-fr-/419638245

Opublikowano

W tym rozmiarze Potenza jest chyba jedyną oponą z homologacją, więc nie wiem skąd stwierdzenie "pełno".

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Najpierw twierdzisz, że nie ma - mówię są.

Za drugim razem zmieniasz zdanie, ale zaginasz swoją tezę, że są tylko jedne.

To masz tu Michelin PSS:

https://www.oponeo.pl/dane-opony/michelin-pilot-super-sport-245-35-r20-95-y-xl-#424251904

https://www.oponeo.pl/dane-opony/michelin-pilot-super-sport-275-30-r20-97-y-xl-#419044831

Już nie wiem co teraz wymyślisz, że kolor mają nieładny. Zamiast chyba to chyba tamto, to zwyczajnie poszukaj opon do siebie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Ale jak? 4x275 na 8.5 cala?Do przodu chcesz takie wsadzić? Edytowane przez feel_x

🙃🙃

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi , ostatecznie zamówiłem 4 takie same felgi ABS f24 20x8.5 et35 i opony

275/30/r20.

275/30 na felgę 8.5 cała ? Ciekawe jak opona się ułoży , BMW przy 20 x8.5 przewiduje opony 245/35, mogą nieciekawie wyglądać i za bardzo wychodzić poza felgę , zwłaszcza opony z ranem.

A z drugiej strony patrząc, mogę się mylić, koło 20 cali przy tej szerokości i prawidłowo dobranej oponie po zastosowaniu dystansów żeby nie było zbyt schowane czy nie będzie zbyt komicznie wyglądać od tylu, ja jakoś tego nie widzę, ale to rzecz gustu.

Opublikowano
W poście złe napisałem opony to 265/35/r20 na przód i tył takie mi wyskoczyły w proponowanych bo kupuje cały komplet, jestem zielony jeśli chodzi o te felgi i rozmiary ale jeśli uważacie ze 245/35 będą lepsze to zamówię takie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aleś se to wymyślił. :mrgreen: szastasz rozmiarami jak władza nowym socjalem :mrgreen: nie wciśniesz do przodu tak szerokich opon do f10 z taka felga. Jak juz tak bardzo chcesz to musisz dać dystans na przód i opony 245/35. Ogolnie to ja nie jestem zwolennikiem takiego wymyślania. Zakładam to co na słupku i oryginalne felgi.

🙃🙃

Opublikowano

Panowie nie chce zakładać nowego tematu, czy ktoś tutaj doradzi: kupiłem felgi 8,5x19 cali ET 33 na przód i 9x19 cali ET 37 na tył. Jakie opony najlepiej na nie założyć: czy taki zestaw wejdzie: 245/40 na przód i 275/35 na tył ?

BMW f10 550i xdrive, opony run flat

Opublikowano
Mówicie że na przód szerokie koło nie wejdzie a na bimmerposcie goście mają na froncie kapcie 275 i to na felgach 9,5"...???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Z dystansem. Albo w m5 :mrgreen: osobiście nie wiem jak tam wepchnąć szerokiego kapcia na szerokiej feldze bez wysunięcia tego na zewnątrz. Z tego co pamiętam bo f10 już nie mam, ale przy oryginale już było mało miejsca miedzy opona a zwrotnica. :think: Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie nie chce zakładać nowego tematu, czy ktoś tutaj doradzi: kupiłem felgi 8,5x19 cali ET 33 na przód i 9x19 cali ET 37 na tył. Jakie opony najlepiej na nie założyć: czy taki zestaw wejdzie: 245/40 na przód i 275/35 na tył ?

BMW f10 550i xdrive, opony run flat

Wejdzie. Opony jak to mówi każdy z gwiazdką bo masz xdrive.

🙃🙃

Opublikowano
Gripen, mam taki sam zestaw, tylko tył 9.5 cała i jest wszystko ok, nic się nie dzieje z xdrive i nawet dobrze wyglada.
Opublikowano
Gripen, mam taki sam zestaw, tylko tył 9.5 cała i jest wszystko ok, nic się nie dzieje z xdrive i nawet dobrze wyglada.

No właśnie 9,5, ja mam 9 cali na tył, czy felga nie będzie za wąska do szerokości 275; czy nie lepiej założyć wszystkie 245/40 ?

Opublikowano
Nie będzie, BMW wrzuca na 9 cali oponę 275 np w f10.

Dokładnie, czy to 9 czy 9,5 nie będzie różnicy jeżeli chodzi o obwód, może co najwyżej być troszkę mniejszy naciąg ale to tez zależy od producenta opon.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wczoraj zakładałem letnie koła i przykładałem do przodu 10x20 et35 z oponą 285/30. Okazuje się że niema szans, opona dotyka zawieszenia kiedy feldze brakuje prawie centymetr by usiadła na całej płaszczyźnie piasty… :!:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej. Zapytam z ciekawości czy ktoś mógłby się wypowiedzieć nr. przejścia z 17 cali na 19 przy 520d dużo zabiera że spalania i dynamiki?