Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje wyciągnąć fotel pasażera (aby przewieść coś większego ) i chciałem zapytać czy wyskoczy mi błąd poduszki. A jak tak czy da rade jakoś zrobić aby nie wyskoczył dodam, że mam wlutowaną diodę zamiast maty :) z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam potrzebuje wyciągnąć fotel pasażera (aby przewieść coś większego ) i chciałem zapytać czy wyskoczy mi błąd poduszki. A jak tak czy da rade jakoś zrobić aby nie wyskoczył dodam, że mam wlutowaną diodę zamiast maty :)

Moim zdaniem pojawienie sie bledu SRS bedzie zwiazme z brakiem zamka do pasow ( system potraktuje to jako jego uszkodzenie- taka sutaucje ma moja znajoma, co prawda w Fordzie - ma uszkodzony zamek pasow od strony pasazera- ale chyba SRS to jest w miare standardowy system jesli chodzi o zasade dzialania).

Mozna by wymontowac fotel na rozlaczonym zaplonie i i sam zamek pasow doczepic.

Nie wiem dokladnie jak top jest w E39 ale w Mercedesie W124 wyciagalem fotel i lampka sie zapalala ale po zamontowaniu fotela z powrotem system sam sie resetowal i lampka gasla.

Opublikowano

Pojawi sie blad SRS, bo trzeba bedzie rowniez odlaczyc napinacz pirotechniczny pasa bezpieczenstwa.

Sam nie zniknie po ponownym podlaczeniu, trzeba bedzie skasowac.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg